سلامت > بهداشت

کم‌خوابی نوجوانان، دروازه ورود به مشکلات روانی

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث دی نیوز، محققان گزارش دادند نوجوانانی که خواب کمتری دارند، ارتباط کمتری بین بخش‌هایی از مغز که نقش مهمی در تصمیم‌گیری، خوداندیشی و پردازش اطلاعات دارند، وجود دارد.

محققان گفتند که مشکلات این بخش‌های مغز همچنین با بیماری‌های روانی مانند افسردگی، اختلال بیش فعالی و اسکیزوفرنی مرتبط است.

«آساف اوشری»، محقق ارشد و مدیر مرکز علوم رشد دانشگاه جورجیا، در یک بیانیه خبری گفت: «خواب فقط برای کودکان خوب نیست. به حفظ سلامت روان آنها کمک می‌کند و به آنها در تنظیم احساساتشان کمک می‌کند.»

برای این مطالعه، محققان داده‌های بیش از ۲۸۰۰ کودک را که الگوهای خواب آنها با استفاده از دستگاه‌های مچی Fitbit به طور متوسط ‌دو هفته ردیابی شده بود، تجزیه و تحلیل کردند. کودکان همچنین تحت اسکن مغزی MRI و آزمایش روانشناسی قرار گرفتند.

نتایج نشان داد که کم خوابی به طور چشمگیری بر شبکه حالت پیش‌فرض کودکان تأثیر می‌گذارد، شبکه‌ای از مناطق مغز که وقتی فرد در حالت استراحت است و روی محیط خارجی خود تمرکز ندارد، فعال می‌شوند.

محققان دریافتند که کمبود خواب باعث می‌شود مناطق مختلف شبکه حالت پیش‌فرض کمتر به هم متصل شوند. نتایج نشان می‌دهد که این کودکان همچنین بیشتر احتمال دارد که مشکلات رفتاری مانند پرخاشگری، بی‌توجهی و بیش‌فعالی داشته باشند.

اوشری گفت: «این مقاله نشان می‌دهد که مدت خواب و راندمان خواب با الگوهای متمایز اتصال شبکه مغز مرتبط هستند که پیش‌بینی‌کننده رفتارهای مشکل‌ساز هستند.»

طبق گفته دانشکده پزشکی هاروارد، شبکه حالت پیش‌فرض نقش عمده‌ای در درون‌نگری و خیال‌پردازی دارد. وقتی این شبکه فعال است، افراد خلاق‌تر می‌شوند، می‌توانند ایده‌ها را به هم پیوند دهند و دیگران را بهتر درک کنند.

«لینهائو ژانگ»، محقق ارشد از دانشگاه جورجیا، در یک بیانیه خبری گفت: «نوجوانی دوره‌ای بسیار حیاتی برای رشد مغز است و خواب برای رشد مغز حیاتی است. اما بسیاری از نوجوانان در شب خواب کافی و باکیفیتی ندارند.»

منبع خبرگزاری مهر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا