طرز تهیه استامبولی پلوی اصیل تهرانی ویژه وگن ها به روش مادربزرگ ها
همشهری آنلاین- خدیجه نوروزی: دستور اصلی استانبولی پلو را مادر بزرگ ها خوب بلدند و وقتی آن را درست می کنند طعم آن از هزار نوع کباب عالی تر است. در این مقاله دستور این غذای اصیل ایرانی را داده ایم که امیدواریم شما هم از طعم بی نظیر این غذای گیاهی لذت ببرید.
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه لوبیا پلوی شیرازی ؛ غذایی خوشمزه و پرطرفدار با دستوری ساده
مواد لازم
گوجه خرد شده ۸ عدد متوسط
برنج خیس کرده ۵ پیمانه
سیب زمینی ۱ عدد بزرگ
پیاز ۱ عدد بزرگ
نمک به میزان لازم
روغن به میزان لازم
فلفل سیاه یک قاشق چای خوری
زردچوبه یک قاشق چای خوری
طرز تهیه
ابتدا پیاز را خلالی خرد می کنیم و داخل روغن تفت می دهیم. کمی نمک می زنیم تا پیازها به اصطلاح سبک شود. سپس گوجه ها را به شکل مربعی و زیر خرد می کنیم و داخل روغن با پیاز تفت می دهیم تا خوب له شود و رنگ پس دهد. می توانید درب ظرف را بگذارید تا بخار داخل ظرف بیفتد و گوجه ها زودتر بپزد.
وقتی گوجه ها خوب له شد کمی زردچوبه و فلفل سیاه و نمک به آن اضافه می کنیم و مجددا ۳ دقیقه تفت می دهیم.
۵ لیوان آب جوش به قابلمه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم رنگ گوجه ها در آب باز شود.
به هیچ عنوان از رب گوجه فرنگی استفاده نکنید چرا که طعم خاص استانبولی پلو را از بین می برد.
برنج های خیس شده از قبل را داخل قابلمه می ریزیم و درب آن را می گذاریم تا برنج ها با شعله زیاد نیم پز شوند و آب برنج کم کم کشیده شود.
بعد از ۱۵ دقیقه سیب های خرد شده را به دمی اضافه می کنیم و برنج را با کف گیر هم می زنیم تا ته نگیرد و درب قابلمه را می گذاریم و شعله را روی حرارت متوسط می گذاریم تا همزمان که آب برنج کشیده می شود برنج ها نیز پخته شوند. بعد از اینکه آب برنج کاملا کشیده شد، زیر شعله گاز را کم می کنیم تا با حرارت کم برنج دم بکشد.
بهتر است یک دم کنی روی برنج بگذارید که بخار قابلمه خاج نشود و برنج ها نرم شوند. زیر گاز هم می توانید شعله پخش کن بگذارید تا ته دیگ استانبولی پلو که واقعا خوشمزه است نسوزد. بعد از ۳۰ دقیقه غذا آماده است و می توانید آن را با سیر ترشی یا سالاد شیرازی و سبزی ریحان سرو و میل کنید. نوش جان.