پایش مستمر کیفیت آب وپساب یک ضرورت ومسئولیت اجتماعی است
به گزارش طبنا، مدیرعامل آب و فاضلاب مازندران با بیان اینکه این شرکت براساس وظایف ذاتی و قانونی خود، مسئولیت کنترل کیفیت و بهداشت آب وپساب تولیدی را درسیستم های آب رسانی وسامانه های تصفیه فاضلاب بر عهده دارد گفت:پایش مستمر کیفیت آب وپساب نه تنها یک ضرورت قانونی بلکه یک مسئولیت اجتماعی و زیست محیطی است که غفلت از آن می تواند به فاجعه انسانی، اقتصادی و اکولوژیکی منجر شود، بنابراین سرمایه گذاری درسیستم های پایش وارزیابی محیطی راهکار کلیدی برای تضمین کیفیت آب وپساب است.
بهزاد برارزاده در بازدید از آزمایشگاه مرکزی آب و فاضلاب مازندران با اعلام مطلب بالا افزود: از ابتدای سالجاری تا کنون در راستای تحقق اهداف و مأموریت های تعیین شده تعداد۷۳۸۱۱۲ نمونه/آزمون از تأسیسات آب وفاضلاب جهت آنالیز کامل کیفیت از جنبه های میکروبی و فیزیک وشیمیایی وگزارش بازرسی بهداشتی اخذشد.
وی تصریح کرد: این شرکت با دارا بودن۲۰ واحد آزمایشگاهی آب وفاضلاب و کارشناسان ومتخصان کنترل کیفیت آب تعداد۳۵۳۹۳۸ آزمون کلرسنجی ، ۱۸۲۲۳آزمون میکروبی ، ۳۵۸۳۲۰آزمون فیزیکوشیمیایی را طی سه ماه نخست سال۱۴۰۴ باهدف ارزیابی وکنترل کیفیت آب درتاسیسات آبرسانی را انجام داد.
مدیر عامل آبفا مازندران خاطرنشان کرد:همچنین در راستای بررسی کارامدی سیستم های تصفیه آب و فاضلاب و با هدف تصفیه آب وفاضلاب مطابق استانداردهای ملی ایران وضوابط زیست محیطی موجوددر بخش تصفیه خانه های آب تعداد ۲۵۱۱نمونه کلرسنجی ، ۱۴۱۲نمونه میکروبی(mpm-hpc-clostridium)وتعداد۶۵۱نمونه فیزیکوشیمیایی و۷۰۴نمونه بیولوژیکی وتعداد۹۲۰آزمون خاص تصفیه خانه آب(موادآلی-فلزات سنگین و…) برداشت شده است.
برارزاده بیان داشت: درهمین ارتباط دربخش تصفیه خانه های فاضلاب تعداد۱۰۲۳ نمونه کلرسنجی ،۳۱۷نمونه جهت بررسی عامل های فیزیکی و شیمیایی(BOD-COD-…)و ۹۳ نمونه میکروبی انجام شد.
🔹تمهیدات ویژه برای کنترل کیفیت آب در این ایام
وی در بخش دیگری از سخنانش ضمن بیان اینکه افزایش گرما و ورود مسافران به مازندران منجر به افزایش مصرف آب و فشار بر منابع آبی می شود، گفت: تمهیدات ویژه ای برای کنترل کیفیت آب در این ایام اندیشیده شد و افزایش نظارت های دوره ای در دستور کار قرار دارد.
مدیرعامل آبفا مازندران با اشاره به راهکارهای کلیدی برای مدیریت کیفیت آب افزود:
۱. پایش و نظارت مستمر کیفیت آب
– افزایش نمونه برداری و آزمایش آب در مناطق پرتردد (به ویژه شهرها وروستاهای ساحلی و توریستی) حتی در شرایط تعطیل.
– اندازه گیری پارامترهای کلیدی مانند کلر باقیمانده، کدورت، pH، و باکتریهای کلیفرم.
– فعالیت روزانه آزمایشگاههای آب وفاضلاب برای جبران کمبود نیروی انسانی در دوران تعطیلی.
۲. کنترل برداشت غیرمجاز از چاهها و سایرمنابع آب به دلیل آلودگی آبهای زیرزمینی.
-بازرسی و کنترل مخازن ذخیره سازی آب آشامیدنی در مخازن ابی مطمئن برای جلوگیری از قطعی احتمالی آب وحفاظت ازکیفیت آب در شبکه های توزیع در اوج مصرف
۳. پیشگیری از آلودگی آب باانجام تمهیدات اضطراری و تشکیل تیمهای واکنش سریع (اورژانس آب) برای رسیدگی به کیفیت بهداشت آب بخش مهمی از این راهکارها می باشد.
برارزاده تصریح کرد: با اجرای پایش هوشمند، مدیریت منابع، آموزش عمومی و تمهیدات اضطراری می توان از بحرانهای احتمالی جلوگیری کرد.