نگهداری نامناسب غذای نذری در هوای گرم بستر رشد باکتری ها است
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبدا، با فرارسیدن ایام عزاداری، مسئولان بهداشت و درمان بر رعایت اصول ایمنی و بهداشتی در تهیه و توزیع غذاهای نذری تأکید دارند.
استفاده از مواد غذایی سالم و رعایت نکات بهداشتی میتواند نقش مهمی در پیشگیری از بروز مسمومیتهای غذایی ایفا کند.
بر این اساس، گوشت مصرفی برای نذریها باید تنها از کشتارگاههای رسمی و مجاز تهیه شود.
استفاده از محصولات فلهای و فاقد برچسبهای بهداشتی بهشدت ممنوع بوده و میتواند منجر به بیماریهای خطرناک شود.
همچنین، در خرید روغن مورد استفاده، علاوه بر تاریخ انقضا، باید به تاریخ تولید نیز توجه ویژهای داشت. یخ مصرفی نیز باید بهصورت بستهبندیشده و بهداشتی تهیه شود.
در خصوص ظروف و وسایل پخت، توصیه میشود تمامی ابزارها پیش از استفاده شسته و ضدعفونی شوند. همچنین نباید از یک وسیله برای مواد خام و غذای پخته استفاده کرد، چراکه این کار میتواند باعث انتقال آلودگی شود.
یکی دیگر از نکات کلیدی، نحوه نگهداری غذاهای پختهشده است.
این غذاها باید یا در دمای بیش از ۶۵ درجه سانتیگراد گرم نگه داشته شوند یا در صورت سرد بودن، در دمای زیر ۵ درجه سانتیگراد قرار گیرند. نگهداری غذا در فضای باز، خطر فساد و بروز مسمومیت را بهشدت افزایش میدهد.
با رعایت این اصول ساده اما حیاتی، میتوان ایامی ایمن و همراه با سلامت برای عزاداران فراهم ساخت.
منبع خبرگزاری مهر