نشست همافزایی مدیران فرهنگی مازندران برای تحقق تولیدات فاخر و تربیت هنرمندان انقلابی
به گزارش طبنا، در ابتدای این نشست، مهدی معصومیگرجی ضمن تأکید بر ضرورت تعامل نظاممند میان نهادهای فرهنگی از جمله سازمان تبلیغات اسلامی و حوزه هنری، بر اهمیت همافزایی در دو محور اصلی تولیدات هنری و تربیت هنرمند انقلابی تأکید کرد. وی گفت: تولید فرهنگی بدون تربیت نیروهای خلاق و متعهد ناقص است؛ همانگونه که تربیت بدون تولید نیز ثمرهای ندارد.
وی از آمادگی حوزه هنری برای همکاری با سازمان تبلیغات اسلامی در زمینههای مختلف از جمله پژوهش، هنرهای تجسمی، کارگاههای آموزشی و تولید آثار فرهنگی خبر داد و به عنوان نمونهای از ظرفیتهای موجود، به اقدامات اخیر حوزه هنری در شناسایی و معرفی شخصیت برجسته و کمتر شناختهشده شهید شیخ غلامعلی مجتهد ساروی اشاره کرد.
معصومیگرجی توضیح داد که چگونه حوزه هنری با برگزاری نشستهای پژوهشی، مستندسازی و فراهمکردن زمینه تولید اثر نمایشی، تلاش کرده است تا این عالم مجاهد دوره قاجار و مشروطه را به نسل امروز معرفی کند.
در بخش قابل توجهی از این نشست، خبر آغاز پروژه مستندسازی و تولید زندگینامه حضرت آیتالله کوهستانی از مفاخر بزرگ جهان اسلام و استان مازندران اعلام شد. این پروژه با مشارکت سازمان تبلیغات اسلامی در آیندهای نزدیک کلید خواهد خورد و میتواند نمونهای از همکاری هدفمند دستگاههای فرهنگی استان باشد.
هانی اسماعیلی، رئیس امور سینمایی حوزه هنری مازندران نیز در این نشست، سینما را یک فرصت راهبردی و تأثیرگذار در عرصه فرهنگ دانست و بر لزوم برنامهریزی برای بهرهگیری حداکثری از ظرفیت سینما در انتقال مفاهیم ارزشی و انقلابی تأکید کرد. وی خاطرنشان کرد که میتوان از این ابزار بهعنوان بستری مردمی برای روایت شخصیتها، وقایع و مفاهیم بزرگ اسلامی استفاده کرد.
در ادامه، حجتالاسلام شریفیتبار با ابراز خرسندی از این نشست، آن را گامی مؤثر در همافزایی ظرفیتها و جهش فرهنگی استان دانست. وی اظهار داشت: همفکری، همزبانی و همافزایی دستگاههای فرهنگی باعث میشود حرکت فرهنگی استان جهشگونه و موثرتر دنبال شود.
وی با اشاره به محرم امسال و تأثیرات جنگ ۱۲روزه رژیم کودککش صهیونیستی گفت: امسال محرم متفاوتی را تجربه کردیم؛ چرا که این محرم با زخمها و حملات ناجوانمردانه به خاک ایران اسلامی همراه شد. لذا باید روایتهای عاشورایی ما نیز در تراز این شرایط و بیداری جهانی باشد.
وی همچنین بر ضرورت تعامل میان شاعران انقلابی استان و مداحان اهلبیت(ع) تأکید کرد و خواستار توجه به گویش مازندرانی در سرایش و اجرای اشعار عاشورایی شد. شریفیتبار افزود: باید تولیدات فرهنگی ما ریشهدار در زبان و فرهنگ بومی باشد و از دل مردم برخیزد.
اربعین نیز یکی دیگر از محورهای مورد توجه در این نشست بود. شریفیتبار با اشاره به نقش بیبدیل اربعین در معرفی فرهنگ مقاومت و وحدت جهان اسلام گفت:اربعین یک رسانه بزرگ جهانی است؛ رسانهای که فراتر از ابزارهای متعارف، دلها را به هم پیوند میزند. ما باید برای استفاده درست و مؤثر از این ظرفیت بیبدیل، طراحی مشترک فرهنگی داشته باشیم.
در پایان نشست، محمدحسین صفری، دبیر جبهه فرهنگی استان، با تأکید بر رسالت تشکیلات مردمی در حوزه فرهنگ گفت: امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند پیوند سهجانبه میان سازمان تبلیغات اسلامی، حوزه هنری و جبهه فرهنگی انقلاب هستیم. با نگاه مسئلهمحور و همکاری عملیاتی، میتوانیم در مسیر تحقق تمدن نوین اسلامی گامهای موثری برداریم.
این نشست نویدبخش شکلگیری فصل تازهای از تعاملات سازنده برای تولید محتواهای فاخر فرهنگی، جریانسازی رسانهای، تربیت نیروی انسانی انقلابی و استفاده هدفمند از مناسبتهای بزرگ مانند محرم و اربعین در استان مازندران بود.