سلامت > بهداشت

نشانه‌های اضطراب پس از جنگ را جدی بگیریم

به گزارش خبرگزاری مهر، پرویز رزاقی گفت: تپش قلب پس از حوادث پرتنش می‌تواند نشانه‌ای از آسیب روانی پس از تجربه وقایع سخت مثل جنگ باشد و با تکنیک‌های آرام‌سازی قابل کنترل است.

وی در برنامه رادیو سلامت با بیان اینکه در شرایطی که صداهای مختلف یا اتفاقات پرتنش روانی رخ می‌دهند، برخی افراد دچار تپش قلب یا علائم فیزیکی مشابه می‌شوند، افزود: این علائم، در بسیاری از موارد نه به دلیل مشکلات جسمی، بلکه ناشی از استرس‌های روانی ناگهانی هستند.

رزاقی تأکید کرد: اگر تپش قلب پس از وقوع حوادث اضطراب‌آور یا بحران‌هایی نظیر جنگ ایجاد شده باشد، می‌تواند به نوعی اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) ارتباط داشته باشد. فرد ممکن است پیش از این چنین علائمی را تجربه نکرده باشد، اما شدت فشار روانی، باعث بروز چنین واکنش‌هایی در بدن می‌شود.

وی توصیه کرد: در چنین شرایطی، تمرکز بر یافتن علت جسمی در اولویت نیست، بلکه باید تمرکز فرد بر ترمیم روانی و بازگرداندن آرامش درونی‌اش باشد. استفاده از تکنیک‌هایی مانند تنفس عمیق، مدیتیشن، یا تمرین‌های آرام‌سازی می‌تواند بسیار مؤثر باشد.

رزاقی با اشاره به روش‌های ساده کاهش اضطراب افزود: فرد می‌تواند در موقعیت آرامی دراز بکشد یا بنشیند، با بینی نفس عمیق بکشد، نفس را چند ثانیه در قفسه سینه نگه دارد و سپس از راه دهان آن را بیرون بدهد. این تکنیک‌ها در کاهش ضربان قلب و رسیدن به آرامش بسیار مؤثر هستند.

این روانشناس گفت: سبک زندگی آرام، پرهیز از پرداختن مکرر به عوامل اضطراب‌زا و استفاده از تکنیک‌های آرام‌سازی، مسیر مؤثری برای بازگشت به سلامت روانی است. افراد باید بدانند که بهبود، ممکن و در دسترس است.

منبع خبرگزاری مهر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا