سلامت > نظام سلامت

قطع تعریق بدن را جدی بگیرید

سعید مهر سروش، معاون پژوهشی و آموزشی سازمان اورژانس تهران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری مهر گفت: اولین نشانه گرمازدگی، گرفتگی عضلات است که بیشتر در افرادی رخ می‌دهد که فعالیت‌های ورزشی یا پیاده‌روی در هوای گرم انجام می‌دهند. در این حالت، عضلات دچار اسپاسم و گرفتگی می‌شوند. این مرحله هنوز جز اورژانس‌های جدی پزشکی نیست، اما هشدار اولیه محسوب می‌شود.

گرفتگی عضلات؛ اولین هشدار بدن به گرما

به گفته مهر سروش؛ اگر فرد در همان شرایط باقی بماند و رطوبت محیط نیز بالا باشد، بدن تلاش می‌کند از طریق تعریق دمای خود را پایین نگه دارد.

وی افزود: در این مرحله، پوست فرد گرگرفته و مرطوب می‌شود که نشانه‌ای از خستگی گرمایی است و اگر فرد از محیط گرم خارج شود، بدن به‌واسطه تعریق می‌تواند دمای خود را تنظیم کرده و خطر برطرف می‌شود.

به گفته وی؛ اما اگر فرد همچنان در معرض گرما باقی بماند و مکانیزم‌های طبیعی بدن دیگر قادر به تنظیم دما نباشند، وارد مرحله گرمازدگی می‌شود و مهم‌ترین و خطرناک‌ترین علامت گرمازدگی، افزایش دمای مرکزی بدن به بالای ۴۰ درجه سانتی‌گراد و در بیشتر موارد، قطع کامل تعریق است.

علائم هشدار؛ از تهوع تا تشنج

مهر سروش خاطرنشان کرد: در این مرحله، علائمی مانند سردرد، سرگیجه، حالت تهوع بروز می‌کند و با گذشت زمان، ممکن است بیمار دچار تشنج، کاهش سطح هوشیاری و در صورت عدم رسیدگی فوری، حتی مرگ شود.

وی با تأکید بر اینکه گرمازدگی یک اورژانس پزشکی جدی است، گروه‌های در معرض خطر را معرفی کرد: کودکان، سالمندان، زنان باردار و افرادی که داروهایی مانند داروهای کنترل فشار خون یا داروهای کلیوی مصرف می‌کنند، بیشتر در معرض گرمازدگی هستند، زیرا این داروها باعث افزایش دفع آب از بدن از طریق ادرار می‌شوند و بدن را سریع‌تر در وضعیت کم‌آبی قرار می‌دهند.

مهر سروش در پایان توصیه کرد: در صورت مشاهده علائم اولیه گرمازدگی یا خستگی گرمایی، افراد باید فوراً از محیط گرم خارج شوند، در مکان خنک قرار گیرند، مایعات دارای املاح مصرف کنند و در صورت بروز علائم شدیدتر مانند اختلال هوشیاری یا قطع تعریق، سریعاً با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرند. کارشناسان و پرستاران اورژانس در سراسر کشور آماده پاسخ‌گویی و اعزام نیرو در شرایط ضروری هستند.

منبع خبرگزاری مهر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا