زندگی > تغذیه و آشپزی

غذا هم باعث سرطان ریه می‌شود | مراقب این غذاها باشید


همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: بر اساس اعلام سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد، غذاهای فوق فرآوری شده حاوی موادی هستند که هرگز یا به ندرت در آشپزخانه‌ها استفاده می‌شوند، یا حاوی دسته‌هایی از افزودنی‌هایی هستند که عملکرد آن‌ها به خوش طعم‌تر یا جذاب‌تر کردن محصول نهایی می‌انجامد.

این مواد که در خواراکی‌هایی مانند نوشابه، چیپس، سوپ‌های بسته‌بندی‌شده، ناگت مرغ و بستنی یافت می‌شوند می‌توانند شامل مواد نگهدارنده در برابر کپک یا باکتری، رنگ مصنوعی، امولسیفایرها برای جلوگیری از جدا شدن و شکر، نمک و چربی‌های اضافه شده یا تغییر یافته برای جذاب‌تر کردن غذا باشند.

بر اساس نتایج این مطالعه که روز سه‌شنبه در مجله «قفسه سینه» (Thorax) منتشر شده، افرادی که بیشترین میزان غذاهای فوق فرآوری‌شده را مصرف می‌کنند، حتی پس از در نظر گرفتن سایر عوامل مانند سیگار کشیدن، ۴۱ درصد بیشتر از افرادی که کمترین میزان این خوراکی‌ها را می‌خورند، در معرض ابتلا به سرطان ریه قرار دارند.

برای این مطالعه، محققان داده‌های بیش از ۱۰۰.۰۰۰ نفر را که پرسشنامه بسامد خوراک مربوط به عادات غذایی خود را در نظرسنجی ملی سلامت و تغذیه آمریکا تکمیل کرده بودند، تجزیه و تحلیل کردند و اطلاعات را با سوابق پزشکی برای تشخیص سرطان ریه مقایسه کردند.

نویسندگان این مطالعه در پایان و در مقاله‌ای در تشریح نتایج این مطالعه نوشتند که به طور متوسط، افراد تقریبا سه وعده در روز غذاهای فوق فرآوری شده، که معمولا گوشت ناهار، نوشیدنی‌های رژیمی یا کافئین‌دار یا نوشیدنی‌های بدون کافئین بود، مصرف می‌کردند.

غذا هم باعث سرطان ریه می‌شود | مراقب این غذاها باشید

محققان افزودند: فرآوری صنعتی، ماتریکس مواد غذایی را تغییر می‌دهد و بر میزان دسترسی و جذب مواد مغذی تأثیر می‌گذارد و در عین حال آلاینده‌های مضری نیز ایجاد می‌کند. ماتریکس مواد غذایی به ساختار فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی یک غذا اشاره دارد که شامل ترکیبات مختلف و نحوه تعامل آن‌ها با یکدیگر است. محققان به طور خاص به آکرولین اشاره کردند که طبق گفته مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا می‌تواند از سوختن تنباکو، چوب، پلاستیک و بنزین و از پخت چربی‌ها و روغن‌ها در دماهای بالا ناشی شود. آن‌ها افزودند که مواد بسته‌بندی نیز ممکن است بخشی از این مشکل باشند.

دکتر دیوید کاتز، متخصص پزشکی پیشگیرانه و سبک زندگی و بنیانگذار سازمان غیرانتفاعی « ابتکار سلامت واقعی» (True Health Initiative) ، ائتلافی جهانی از متخصصان متعهد به پزشکی سبک زندگی مبتنی بر شواهد، گفت: این مطالعه مشاهده‌ای است، به این معنی که اگرچه روش‌ها واضح و قوی بودند، اما تحقیقات هنوز نمی‌توانند به طور قطعی ثابت کنند که غذاها باعث سرطان ریه می‌شوند. نتایج مطالعات تنها می‌توانند این را نشان دهند که بین این دو ارتباطی وجود دارد. او در ادامه توضیح داد: این مطالعه قویاً نشان می‌دهد که (غذاهای فوق فرآوری شده) ممکن است در خطر ابتلا به سرطان ریه نقش داشته باشند.

بیشتر بخوانید:

  • غذاهای مضر برای بیماران قلبی که خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهد!
  • مصرف زیاد این غذاهای خوشمزه مغز را نابود می‌کند



منبع:همشهری آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا