طرز تهیه خورشت هویج به روش اصیل تبریزی
همشهری آنلاین- خدیجه نوروزی: خورشت هویج را میتوانید بدون گوشت هم تهیه کنید. برای تهیه خورشت هویج گیاهی میتوانید از حبوباتی مانند لوبیا چیتی یا عدس یا حتی لپه استفاده کنید. همچنین میتوانید از قارچ، بادمجان و یا دیگر سبزیجات برای افزایش طعم و عطر خورشت استفاده کنید.
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه شکرپلوی شیرازی با خورشت قیمه مجلسی
مواد لازم
گوشت ۲۰۰ گرم
هویج ۳عدد
آلو ۱۵عدد
پیاز ۱عدد
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق مرباخوری
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
آب لیموتازه ۲ قاشق غذاخوری
زردچوبه ۱ قاشق چای خوری
فلفل سیاه نصف قاشق چای خوری
فلفل قرمز نصف قاشق چای خوری
نمک به میزان لازم
چوب دارچین یک تکه
طرز تهیه
ابتدا پیازها را نگینی خرد کنید و تفت دهید.
گوشت ها را نیز به قطعات کوچک خرد کنید و با پیاز تفت دهید. زردچوبه، فلفل سیاه و قرمز و چوب دارچین را نیز اضافه کنید و تفت دهید. در ادامه کمی رب گوجه فرنگی اضافه کنید تا رنگ آن باز شود و از حالت خامی در بیاید. یک لیتر آب جوش به گوشت اضافه کنید تا گوشت ها کاملا بپزد.
هویج ها را خلالی خرد کنید و درون مقداری روغن تفت دهید و به همراه آلو خورشتی به گوشت اضافه کنید و زیر حرارت را کم کنید تا نم نم بپزد و جا بیفتد.
وقتی گوشت کاملا پخت به آن نمک، آب لیموترش تازه و زعفران دم کرده اضافه کنید و اجازه دهید ۲۰ دقیقه دیگر روی حرارت بماند تا آماده سرو شود.
این خورشت را می توانید در کنار برنج دم کشیده میل کنید. نوش جان.
موقع سرو می توانید کمی هویج سرخ شده کنار خورشت برای تزیین بریزید.
نکات طلایی
هویج را به مدت کافی بپزید تا نرم شود، اما نه آنقدر که له شود.
خورشت هویج باید غلیظ باشد. اگر خورشت شما آبکی بود، میتوانید حرارت را زیاد کرده و اجازه دهید آب آن تبخیر شود.
اگر خورشت شما بیش از حد ترش شد، میتوانید مقدار کمی شکر به آن اضافه کنید و برعکس، اگر خورشت شما بیش از حد شیرین بود، کمی آب لیمو به آن اضافه کنید.