سیبزمینی سرخکرده هم دیابت میآورد
به گزارش همشهری آنلاین این بررسی بوسیله گروهی بینالمللی از پژوهشگران نشان داده است که خوردن سه وعده یا بیشتر سیبزمینی سرخکرده در هفته میتواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را ۲۰ درصد افزایش دهد.، اما برای کسانی که سیبزمینی پخته، آبپز یا پوره شده میخورند، اینطور نیست.
دانشمندان در این بررسی دادههای تحقیقاتی را که سلامت بیش از ۲۰۵۰۰۰ نفر از کارکنان پزشکی در آمریکا را پیگیری میکرد، تجزیه و تحلیل کردند.
نظرسنجیهای مکرری در مورد رژیم غذایی این افراد در طول تقریباً چهار دهه انجام شد و در طول دورههای پیگیری، ۲۲۰۰۰ مورد دیابت نوع ۲ ثبت شد.
این پژوهشگران که یافتههایشان در ژورنال پزشکی بریتانیا منتشر شده است، نوشتند: «ارتباط بین مصرف بیشتر سیبزمینی و افزایش خطر دیابت نوع ۲ در درجه اول ناشی از مصرف سیبزمینی سرخکرده است.مصرف بیشتر سیبزمینی سرخکرده، اما نه سیبزمینی پخته، آبپز یا پوره شده، با خطر بیشتر دیابت نوع ۲ مرتبط بود.»
این پژوهشگران همچنین دریافتند که جایگزینی سه وعده سیبزمینی در هفته با غلات کامل مانند برنج قهوهای و نان غلات کامل خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را ۸ درصد کاهش میدهد. آنها اضافه کردند که جایگزینی سیبزمینی با برنج سفید نیز با افزایش خطر دیابت نوع ۲ مرتبط است.
کارشناسان میگویند که دیابت نوع ۲ یک بیماری پیچیده است که عوامل زیادی بر ایجاد آن تأثیر میگذارند، از جمله ژنتیک، سن و قومیت.
به گفته آنها رژیم غذایی تنها بخشی از تصویر است، اما این بررسی نشان میدهد که نحوه تهیه غذا میتواند تفاوت ایجاد کند و باید به مصرف غلات کامل و کاهش مصرف غذاهای سرخشده یا به شدت فرآوریشده را به عنوان راهی برای حمایت از یک رژیم غذایی متعادل و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ اولویت داد.
منبع: بیبیسی