سرانجام ساخت مراکز ویژه ورزش معلولان به کجا رسید؟
به گزارش خبرنگار مهر، جلیل کوهپایی زاده رئیس فدراسیون جانبازان در نشست خبری که صبح روز سه شنبه در وزارت بهداشت برگزار شد با موضوع جنگتحمیلی دوازده روزه گفت: وقتی مجروحیت یا معلولیتی ایجاد میشود، نمیتوان تنها با تأسف از کنار آن گذشت؛ باید کاری کرد و این کار، از مسیر ورزش میگذرد. اکنون در ۳۱ استان کشور و بیش از ۳۴۰ شهرستان، هیئتهای ورزشی جانبازان و معلولان فعالیت دارند.
وی از برگزاری جلسات هماهنگ با استانها و شهرستانها و نیز مکاتبات با مسئولان محلی خبر داد و افزود از تمامی دفاتر استانی خواستهایم با استانداری، فرمانداری، دانشگاههای علوم پزشکی و مراکز بهداشتی درمانی همکاری کنند تا حتی اگر فرد معلولی به سراغ ما نیاید، ما او را شناسایی و جذب کنیم.
کوهپایی زاده با اشاره به تجربههای موفق ورزشکارانی که با وجود نقص عضو به قهرمانی رسیدهاند، افزود: افرادی بودهاند که پس از سقوط از داربست یا تصادف رانندگی، در مدت کوتاهی به مقام قهرمانی در رشتههایی چون تیراندازی رسیدند. انگیزهای که در دل محدودیتها شکل میگیرد، مسیر باز توانی را سرعت میبخشد.
وی از رسانهها خواست تا با فرهنگسازی و آگاهیبخشی، مطالبه اجتماعی برای توسعه خدمات ورزشی به معلولان را تقویت کنند و گفت: ما باید پاسخگوی این مطالبه باشیم. نظام سلامت تا نقطهای پاسخگوست، اما از آن پس، باز توانی جسمی، روحی و اجتماعی، وظیفه نهادهایی مانند بنیاد شهید، بهزیستی و فدراسیونهای ورزشی است.
کوهپایی زاده همچنین از تعامل با شهرداری تهران و شورای شهر خبر داد و اظهار داشت: در توافقی که از پیش با شهرداری داشتیم، قرار بود در حدود ۱۰ نقطه از تهران سالنهای ویژه ورزش معلولان ایجاد شود. هرچند هنوز اقدام عملی خاصی پس از وقایع اخیر مشاهده نکردهایم، اما امیدواریم این پروژهها با شناخت و درک درست از بحران ادامه یابد.
به گفته وی در شرایط فعلی شهرداری تهران حتی اقدام به اجاره هتل برای افرادی کرده است که خانههایشان تخریب شده است و اذعان کرد: این اقدامات باید با توسعه زیرساختهای شهری برای تردد افراد دارای معلولیت و سالمندان تکمیل شود. کشور ما در آستانه ورود به دوره سالمندی گسترده قرار دارد و باید زیرساختهای شهری متناسب با این واقعیت توسعه یابد.
کوهپایی زاده با تأکید بر ضرورت همکاری نظام سلامت با فدراسیون جانبازان در پروژههای مشترک ورزشی، افزود: این همکاریها میتواند به باز توانی ورزشی افرادی که در حوادث ترافیکی، بلایای طبیعی یا بحرانهای اخیر دچار آسیب شدهاند، منجر شود. توانبخشی و بازگشت به زندگی اجتماعی، فراتر از درمان اولیه است.
وی از وزارت بهداشت خواست تا آمار دقیق معلولیتهای پایدار اخیر را منتشر کند و افزود: برآوردهای اولیه ما نشان میدهد که در نتیجه برخی حوادث، بین ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر ممکن است دچار معلولیت دائمی شده باشند. با این حال، آمار نهایی باید از سوی مراجع رسمی ارائه شود. ما نیز پیگیری خواهیم کرد تا هیچ فردی بدون حمایت و برنامه باز توانی رها نشود.
منبع خبرگزاری مهر