راهکاری برای درمانهای شکست خورده با آنتیبیوتیک
به گزارش همشهری آنلاین، محمدمهدی فیضآبادی، رئیس انجمن میکروب شناسی با بیان این که در جامعه با مصرف بیرویه آنتی بیوتیکها مواجه هستیم گفت؛ با توجه به افزایش موارد مقاوم در بین جمعیتهای میکروبی و وجود نمونههایی که به هیچ یک از داروهای آنتی بیوتیک پاسخگو نیستند، یافتن جایگزینی برای آنتی بیوتیکها لازم و ضروریست. امروزه روش درمانی فاژترابی یا سایر عوامل ضدمیکروبی به شدت در حال توسعه و پیشرفت است و انتظار میرود در مواردی که شکست درمانی با آنتی بیوتیک همراه است این روش پاسخگوی درمان باشد. به همین در بیست و ششمین کنگره میکروب شناسی ایران پانلی با نام فاژترابی در نظر گرفته شده است.
رئیس انجمن میکروب شناسی ایران با اشاره به عوامل مختلف در ایجاد مقاومت میکروبها به آنتیبیوتیکها، گفت: مصرف خودسرانه و نابجای بیمار، مصرف نادرست در زمان درمان، تشخیص و تجویز نادرست آنتی بیوتیک، عدم توزیع آنتی بیوتیکهای مناسب (داروهای بدون کیفیت) و عدم انجام آزمایشات آنتی بیگرام به صورت دقیق و علمی، برخی از عواملی هستند که موجب مقاومت میکروبها به آنتی بیوتیک میشوند. از سوی دیگر مصرف بیرویه آنتی بیوتیکها، از بین نبردن برخی از آنتی بیوتیکهای مصرف نشده و باقیمانده به پیدایش مقاومت در جمعیتهای میکروبی کمک میکند.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با این بیان که پروبیوتیکها نقش بسیار مهمی در سلامتسازی بدن دارند، افزود: پروبیوتیکها از عناصر مهم و کمککننده اندامها و دستگاههای مختلف بدن در سلامتسازی هستند که در پیشگیری و درمان بیماریها نقش موثر و پر اهمیتی دارند. در کنگره پیش رو به موضوع پروبیوتیکها و نقش آن هم پرداخته خواهد شد.
گفتنی است بیست و ششمین کنگره میکروب شناسی ایران 4 تا 6 شهریور امسال در محل دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار میشود و به گفته فیضآبادی این کنگره به همت انجمن میکروب شناسی ایران و با حضور و سخنرانی برترین اساتید داخلی و خارجی از کشورهای چین، هند، ترکیه، ارمنستان، کشورهای عربی و امریکای شمالی در 15 پانل برگزار خواهد شد. مهمترین پانلهای این رویداد هم مقاومت میکروبی، پانل میکروبیوم و سلامت باروری است.