سلامت > نظام سلامت

دانشجویان پرستاری بعد از ترم ۶ می‌توانند کار کنند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان نظام پرستاری، عباس عباس زاده، در جمع دبیران شورای صنفی دانشجویان پرستاری کشور اظهار کرد: به باور بنده، این جلسه و جلسات مشابه می‌تواند استعدادهای بسیاری را در بین شما عزیزان شکوفا کند. امیدوارم از بین شما افرادی انتخاب شوند که بتوانند بهتر از ما در جایگاه تصمیم گیری قرار گرفته و مدیریت امور را در دست گرفته و آینده کشور را به نحو احسن بسازند.

وی گفت: از ترم ششم به بعد، دانشجو می‌تواند به بیمارستان مراجعه کرده و درخواست دهد که در قالب دانشجو، ماهیانه ۱۰۰ ساعت کار کند. برای این کار، باید با بیمارستان قرارداد منعقد شود. اما متأسفانه بسیاری از دانشگاه‌ها از این ظرفیت هم استفاده نکرده‌اند در حالی که همه مدیران پرستاری ما می‌گویند که ما با کمبود پرستار مواجه هستیم.

عباس زاده تاکید کرد: در مورد اینترنشیپ، باید به جای واژه «حقوق» از عبارت «کمک هزینه تحصیلی» استفاده کنیم. چون اگر بگوییم حقوق، ممکن است سازمان تأمین اجتماعی یا اداره کار شکایت کنند، در حالی که اکنون ما پشتوانه قانونی برای این موضوع نداریم.

وی ادامه داد: این کمک هزینه باید از محل درآمد اختصاصی بیمارستان پرداخت شود. این درآمد اختصاصی هم از محل تعرفه‌های پرستاری تأمین می‌شود یعنی دو درصد از تعرفه‌های پرستاری که عدد بزرگی هم هست. این دو درصد هم در اختیار رئیس بیمارستان است و باید در قالب «توانمندسازی پرستاری» هزینه شود. یکی از مصارف مجاز همین کمک‌هزینه تحصیلی اینترنشیپ است‌. پس ردیف اعتباری و منبع مالی آن مشخص است.

عباس زاده گفت: خواهش من از شما این است که پیگیری صنفی داشته باشید و از مسئولان دانشگاه مطالبه کنید که این کمک‌هزینه به شکل جدی پرداخت شود.

وی افزود: اگر بخواهم درباره وظایف بورد پرستاری توضیح مختصری ارائه کنم باید عرض کنم واژه‌ی «بورد» در کشور ما به معنای «هیئت ممتحنه، ارزشیابی و برنامه‌ریزی» است. هیئت ممتحنه مسئول طراحی سوالات آزمون‌های ورودی برای مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری (PhD) و همچنین انجام مصاحبه‌های مرتبط با این مقاطع و آزمون صلاحیت حرفه‌ای است.

عباس زاده گفت: ارزشیابی به معنای بررسی وضعیت دانشکده‌ها جهت پذیرش دانشجو، تعیین میزان ظرفیت، یا در مواردی توقف پذیرش دانشجو در برخی مؤسسات، بر عهده این بخش است.

وی افزود: همچنین برنامه‌ریزی به معنای تدوین کوریکولوم‌ها و برنامه‌های درسی، از وظایف بورد پرستاری است البته باید توجه داشت که بورد پرستاری یک نهاد مشورتی است که ذیل مجموعه دبیرخانه علوم پایه، بهداشت و تخصصی فعالیت می‌کند. نظرات این بورد در چارچوب وزارت بهداشت مطرح می‌شود و در نهایت در سطوح بالاتر تصمیم‌گیری و ابلاغ می‌شود.

منبع خبرگزاری مهر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا