داروهای لاغری میگرن را تسکین میدهند
همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: این نتایج که در ۲۱ ژوئن در کنگره آکادمی مغز و اعصاب اروپا در هلسینکی، فنلاند ارائه شد، مزایای احتمالی دسته جدید و قدرتمند داروهای چاقی و دیابت را گسترش میدهد. تخمین زده میشود که این سردردهای مخرب و ناتوانکننده، یک میلیارد نفر را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار میدهند.
مطالعات قبلی نشان دادهاند که آگونیستهای GLP-۱ میتوانند فشار داخل جمجمه را کاهش دهند، فشاری که در میگرن نقش دارد. سیمون براکا، متخصص مغز و اعصاب از دانشگاه ناپل فدریکو دوم در ایتالیا و همکارانش بررسی کردند که آیا لیراگلوتاید، یکی از بستگان قدیمیتر اوزمپیک و ویگووی، ممکن است به مبتلایان به میگرن کمک کند یا خیر. سی و یک بزرگسال، که ۱۲ نفر از آنها زن بودند، به مدت ۱۲ هفته تزریق روزانه لیراگلوتاید دریافت کردند. همه این بزرگسالان چاق بودند و به مصرف داروهای میگرن فعلی خود نیز ادامه دادند.
به گفته براکا، شرکتکنندگان حدود ۲۰ روز از ماه سردرد داشتند. پس از ۱۲ هفته مصرف لیراگلوتاید، میانگین این تعداد به حدود ۱۱ روز کاهش یافت. براکا میگوید: اساساً، ما مشاهده کردیم که روزهای سردرد در بیماران به نصف کاهش یافت که رقم بسیار بزرگی است. وزن شرکتکنندگان در طول آزمایش تقریباً ثابت ماند، که نشان میدهد کاهش سردرد به کاهش وزن مرتبط نیست.
اگر این نتایج در مطالعات بزرگتر نیز صادق باشد، ممکن است به درمانهایی برای مبتلایان به میگرن که داروهای موجود به آنها کمکی نمیکند، کمک کند. براکا میگوید، این نتایج همچنین ممکن است به درک عمیقتری از نقش فشار داخل سر در میگرن منجر شود.
این آزمایش که نتایج آن در مجله سردرد شرح داده شد، نگاهی اولیه به اثرات لیراگلوتاید بر میگرن داشت؛ این آزمایش شامل گروه مقایسه نبود و شرکتکنندگان و محققان همگی میدانستند که همه لیراگلوتاید دریافت میکنند. آزمایشهای بزرگتر که شامل گروههای مقایسه و شاید افراد بدون چاقی باشد، تأثیر این دارو بر سردردها را روشن خواهد کرد.
براکا میگوید، دسته جدیدی از داروهای میگرن، به نام مسدودکنندههای CGRP، برای بسیاری از افراد فوقالعاده مؤثر بوده است، اما به همه کمک نمیکند. آنچه میخواهم به این بیماران بگویم این است که تحقیقات در حال پیشرفت است.
بیشتر بخوانید:
- نقش محوری داروهای ضد چاقی در آینده اقتصاد جهان
- بلاهایی که سر لاغر های اوزمپیکی میآید