توقف ۱۰ ساعته عملیات نظامی رژیم صهیونیستی در برخی مناطق غزه/ آغاز ورود کمکها
به نقل از المیادین،، ارتش رژیم صهیونیستی امروز _یکشنبه پنجم مرداد_ از اجرای یک «تعلیق تاکتیکی» عملیات نظامی در بخشهایی از نوار غزه خبر داد. بر اساس این تصمیم، عملیات نظامی روزانه از ساعت ۱۰ صبح به مدت ۱۰ ساعت در مناطق مشخصی از جمله المواصی، دیرالبلح و شهر غزه متوقف خواهد شد.
سخنگوی ارتش این رژیم ادعا کرده است که این تصمیم با هدف «بهبود پاسخدهی انسانی» اتخاذ شده و در سایر مناطق، عملیات نظامی همچنان ادامه خواهد داشت.
در همین حال، کامیونهایی حامل آرد از گذرگاه رفح به سمت گذرگاه کرم ابو سالم در حرکت هستند و امید میرود اجازه ورود به غزه را دریافت کنند.
همچنین اعلام شده که مسیرهایی از ساعت ۶ صبح تا ۱۱ شب برای تردد امن کاروانهای سازمان ملل و نهادهای بینالمللی جهت رساندن کمکهای غذایی و دارویی به مردم غزه مشخص شده است.
وزارت خارجه رژیم صهیونیستی نیز شب گذشته از اجرای چیزی که آن را «آتشبس انسانی» در مسیرها و مراکز امدادرسانی خواند، خبر داد؛ تصمیمی که پس از گفتوگوی تلفنی بنیامین نتانیاهو با وزرای امنیت و خارجه و دیگر مقامات ارشد این رژیم اتخاذ شده است.
به گزارش الجزیره از صبح امروز کامیونهای حامل کمکهای بشردوستانه از مصر وارد نوار غزه شدند و از گذرگاه رفح عبور کردند. این تحولات در حالی رخ میدهد که فشارهای بینالمللی رو به افزایش است و سازمانهای امدادی درباره گسترش قحطی در غزه هشدار دادهاند.
کانال خبری «القاهره الاخباریه» در شبکههای اجتماعی اعلام کرد که کاروانهای کمکرسانی مصر وارد نوار غزه شدهاند و ویدئویی از کامیونها در نوار مرزی منتشر کرد. همچنین این کانال از رسیدن کمکهای انسانی به گذرگاه کرم ابو سالم برای ورود به غزه خبر داد.
«اشتباهی فاجعهبار»
در مقابل، ایتمار بنغفیر، وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی، به شدت با این اقدامات مخالفت کرده و ورود کمکها به غزه را «اشتباهی فاجعهبار» دانسته که جان سربازان را به خطر میاندازد. وی مدعی شد که جنبش مقاومت اسلامی (حماس) از این کمک های انسانی سوءاستفاده میکند.
بنغفیر همچنین از کنار گذاشته شدن خود در تصمیمگیریهای مربوط به موضوع کمکها ابراز نارضایتی کرده و آن را «بسیار خطرناک» خوانده است.
این تحولات در حالی رخ میدهد که بحران انسانی در غزه به مرحلهای بحرانی رسیده و شمار شهدای ناشی از گرسنگی تحمیلی به ۱۲۷ نفر، از جمله ۸۵ کودک، از آغاز جنگ رژیم صهیونیستی در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ رسیده است.
منابع فلسطینی نیز تأیید کردهاند که کمکها در حال تخلیه در مناطق شمالی غزه هستند. در همین حال، سازمان ملل متحد تأکید کرده که پرتاب هوایی کمکها «تنها انحراف افکار عمومی» از فاجعه واقعی است و راهحل بحران محسوب نمیشود.
از سوی دیگر، ارتش رژیم صهیونیستی سازمان ملل و نهادهای امدادرسان بینالمللی را مسئول توزیع کمکها در داخل غزه دانسته و خواستار آن شده است که این کمکها به دست حماس نرسد. همچنین اعلام کرده که یکی از خطوط برق را برای تأمین نیروی ایستگاه نمکزدایی جنوب غزه فعال کرده، در عین حال بر ادامه عملیات نظامی خود در مناطق حضور مقاومت فلسطین تأکید کرده است.
این رویدادها در حالی رخ میدهد که درخواستهای جهانی برای آتشبس فوری و اجازه ورود بیوقفه کمکهای انسانی به منظور نجات جان غیرنظامیان از گرسنگی و فروپاشی کامل، شدت گرفته است.