توصیه یک فیزیوتراپیست برای انتخاب کفش استاندارد
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبدا، ایمان رضایی افزود: افراد لازم است در هنگام خرید، به ارتفاع پاشنه کفش توجه کنند، پاشنه خیلی بلند، فشار زیادی به جلوی پا وارد کرده و احتمال پیچخوردگی مچ را افزایش میدهد.
وی ادامه داد: پاشنه نامناسب کفش، تعادل توزیع نیروها در کف پا را بر هم زده و به مفاصل زانو و ستون فقرات فشار وارد میکند.
این متخصص فیزیوتراپی افزود: افراد در هنگام خرید کفش، بهتر است زیره کفش انعطافپذیر و دارای قابلیت جذب ضربه را انتخاب کنند تا ضمن تسهیل حرکات طبیعی پا، خستگی ناشی از راه رفتن را کاهش دهد.
رضایی از مردم خواست که تا حد امکان کفشهای نوکتیز را خریداری نکنند، چراکه این کفشها با فشردن پنجهها، به مرور موجب تغییر راستای انگشتان میشود اما در مقابل، پهن بودن جلوی کفش، فضای کافی برای انگشتان پا را فراهم میکند.
وی، بهترین زمان مناسب برای خرید کفش را ساعات پایانی روز به ویژه شب اعلام کرد و افزود: امتحان کردن کفش در هر دو پا و چند قدم راه رفتن با آن، پیش از خرید ضروری است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ادامه داد: افرادی که دچار مشکلاتی مانند صافی کف پا هستند، لازم است پیش از خرید کفش با فیزیوتراپیست مشورت کرده و در صورت نیاز از کفیهای طبی استفاده کنند.
وی با تأکید بر نقش فیزیوتراپی در سلامت بدن، فیزیوتراپی را علمی مؤثر در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماریها دانست و بر مراجعه بهموقع به فیزیوتراپیست، رعایت توصیهها از جمله ورزشهای مناسب در منزل، تغییر عادتهای اشتباه روزمره مثل اصلاح وضعیت بدن تأکید کرد.
رضایی افزود: برخی افراد بر این باورند که در هنگام مواجهه با آسیب، نیازی به مراجعه به متخصص نیست و مشکل خود به خود بهبود می باید، در صورتی که مراجعه دیرهنگام نه تنها بیماری را مزمن کرده، بلکه موجب درگیری سایر مفاصل بدن شده و طول درمان و هزینهها را افزایش میدهد.
منبع خبرگزاری مهر