توصیههای مهم وزارت بهداشت برای زائران اربعین
به گزارش خبرگزرای مهر به نقل از وبدا، محسن فرهادی، در خصوص توصیههای بهداشتی برای حفاظت در برابر پرتوهای فرابنفش خورشیدی در مراسم پیاده روی اربعین، عنوان کرد: باتوجه به اینکه پیاده روی اربعین در فصلی است که شدت پرتوهای فرابنفش خورشید بالا است، زائرین، موکب داران و مدیران کاروانهای زیارتی باید برای حفظ سلامت خود و دیگران دقت ویژه ای داشته باشند.
پرتوهای فرابنفش سلامت چشم و پوست را تهدید میکنند
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت افزود: خورشید عمده ترین منبع اشعه فرابنفش (UV) در محیط اطراف ما است و در تابستان به بیشترین شدت خود میرسد. آسیب پرتوهای فرابنفش عمدتاً قابل اجتناب است. مواجهه بیش از حد با اشعه فرابنفش به عنوان علت اصلی اثرات مضر بر روی پوست، چشم و سیستم ایمنی شناخته شده است.
وی توصیه کرد: زائرین سعی کنند که زمان مواجهه با تشعشعات فرابنفش خورشید را در ساعات آفتاب ظهر محدود کنند، زیرا این تشعشعات دو ساعت قبل تا دو ساعت پس از ظهر یعنی از ساعت ۱۰ تا ۱۴ بسیار شدید هستند و در طول این ۴ ساعت افراد حدود ۶۰ درصد از پرتوهای فرابنفش آن روز را دریافت میکنند، اما در ساعات اولیه صبح و اواخر بعد از ظهر خطر آفتاب سوختگی بسیار کاهش مییابد.
فرهادی در ادامه گفت: زائرین باید به شاخص UV دقت کنند و هنگامی که این شاخص برابر ۳ یا بالاتر است، در انجام اقدامات حفاظتی دقت ویژه داشته باشند. مقادیر شاخص UV برای منطقه یا مکان خاص و در ساعتهای مختلف روز در وبسایت های هواشناسی و یا در نرم افزارهای معتبر جهانی نشان داده میشود.
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با بیان اینکه زائرین حتی المقدور از سایه استفاده کنند، افزود: باید دقت شود که اماکن سایه دار از قبیل درختان، چترها یا سایبانها، حفاظت کامل در برابر پرتوهای فرابنفش را تأمین نمیکنند و زمانی هم که در سایه هستیم تا ۵۰ درصد با پرتوهای فرابنفش مواجهه داریم.
وی بر استفاده از لباس مناسب در گرما، تاکید و بیان کرد: لباسهای آستین دار و شلوار بلند پوشیده شود تا مواجهه با پرتوهای فرابنفش را کاهش دهد. بهترین حفاظت در برابر UV با استفاده از لباس (دارای بافت متراکم) حاصل میشود. یک کلاه با لبه پهن (۷.۵ سانتی متر پهنا) حفاظت در برابر UV را برای چشم، گوش، صورت و پشت گردن را تأمین میکند.
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: اگر کلاه بتواند پشت گردن و روی گوشها را هم بپوشاند، بهتر است. در صورت همراه نداشتن کلاه، چفیه، چادر و روسری به نحوی استفاده شود که تماس مستقیم نورخورشید با پوست را نداشته باشیم.
فرهادی افزود: عینک آفتابی مناسب که کاملاً اطراف چشم را بپوشاند، آسیبهای چشمی ناشی از مواجهه با خورشید را تا حد زیادی کاهش میدهد. عدسیهای عینک آفتابی باید اشعه UV-A و UV-B را تا طول موج ۴۰۰ نانومتر جذب کنند (علامت “UV400”).
و ی با بیان اینکه زائرین باید از کرمهای ضد آفتاب برای نواحی پوستی که نمیتوانند با لباس پوشانده شوند، استفاده کنند، خاطرنشان کرد: کرم ضد آفتاب با طیف گسترده (حفاظت UV-A و UV-B ) با حداقل SPF 30 توصیه میشود. برای دستیابی به حفاظت مناسب، ۲۰ تا ۳۰ دقیقه قبل از تماس با خورشید، کرم ضد آفتاب را به صورت ضخیم و یکنواخت روی تمام قسمتهای بدن که در معرض خورشید است، بمالید.
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت تصریح کرد: به قسمتهایی که بیشتر در معرض مواجهه خورشید هستند، از قبیل گوش، بینی، پیشانی و گردن، توجه ویژه ای داشته باشید. کرم ضد آفتاب را هر دو ساعت یکبار و به خصوص بعد از حمام کردن و تعریق، دوباره استفاده کنید.
فرهادی گفت: زائرین توجه داشته باشند که کودکان نسبت به بزرگسالان در برابر تشعشعات فرابنفش حساستر هستند و بنابراین نیاز به حفاظت وید. به این منظور، ایجاد سایبان و حفاظتهای لازم شامل کلاه، عینک آفتابی و کرم ضدآفتاب برای آنها نیز الزامی است.
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت تاکید کرد: زائرین با رعایت این اقدامات بهداشتی میتوانند بدون نگرانی این سفر معنوی را به انجام رسانند.
منبع خبرگزاری مهر