سلامت > تغذیه

تغذیه نوزاد با شیر مادر برای سلامت مادران حیاتی است

به گزارش خبرگزاری مهر، مرضیه وحید دستجردی، با اشاره به شعار «حمایت از شیر مادر؛ اولویت امروز، سلامت فردا»، بر اهمیت حیاتی تغذیه با شیر مادر و نقش آن در تضمین سلامت پایدار نوزادان و مادران تأکید کرد.

این متخصص زنان و زایمان، با عنوان این مطلب که شیر مادر ایده‌آل ترین و سالم‌ترین روش تغذیه برای شیرخواران محسوب می‌شود، گفت: استفاده انحصاری از شیر مادر در ۶ ماه اول زندگی نوزاد و ادامه آن تا دو سالگی، از ارکان اصلی سلامت عمومی است.

دستجردی، به اهمیت فوق‌العاده «آغوز» یا همان شیر اولیه مادر پرداخت و افزود: آغوز، نخستین شیری است که پس از زایمان تولید می‌شود و به دلیل غنای بی‌نظیر از آنتی‌بادی‌ها، پروتئین‌ها و مواد مغذی حیاتی، به مثابه اولین واکسن طبیعی عمل کرده و یک سپر دفاعی قدرتمند در برابر عفونت‌ها و بیماری‌ها برای نوزاد تازه متولد شده فراهم می‌آورد.

رئیس گروه سلامت زنان فرهنگستان علوم پزشکی، شیر مادر را یک تغذیه کامل و متعادل دانست که تمامی نیازهای نوزاد برای رشد و تکامل را تأمین می‌کند.

وی با برشمردن مزایای شیر مادر برای نوزاد، اظهار داشت: شیر مادر حاوی آنتی‌بادی‌ها و فاکتورهای ایمنی است که نوزاد را در برابر طیف وسیعی از بیماری‌ها از جمله عفونت‌های تنفسی، اسهال و آلرژی محافظت می‌کند. همچنین، مواد مغذی، به ویژه اسیدهای چرب ضروری، نقش مهمی در رشد و تکامل مغز و افزایش هوش نوزاد دارند و به تکامل سیستم گوارش و جذب بهتر مواد غذایی کمک می‌کند.

این متخصص زنان و زایمان افزود: تغذیه با شیر مادر یک فرصت بی‌نظیر برای ایجاد ارتباط عمیق عاطفی و فراهم آوردن حس امنیت و آرامش برای نوزاد است.

دستجردی تأکید کرد: فواید شیردهی تنها به نوزاد محدود نمی‌شود و برای سلامت مادر نیز بسیار حیاتی است، به طوری که فرآیند شیردهی به تنظیم هورمون‌های زنانه کمک کرده و خطر ابتلاء به سرطان‌های سینه و تخمدان را به طور چشمگیری کاهش می‌دهد. شیر مادر، همچنین به حفظ تراکم استخوانی و جلوگیری از پوکی استخوان کمک می‌کند و از نظر اقتصادی نیز یک روش تغذیه رایگان و بدون هزینه است.

منبع خبرگزاری مهر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا