تعزیه در سراسر شهر
همشهری آنلاین-مژگان مهرابی: هدف از اجرای طرح زنده نگهداشتن فرهنگ عاشورایی است. کانون منهاج برای ترویج و گسترش هنر تعزیه خوانی اقدامات زیادی انجام داده و همزمان توانسته نوجوانان و کودکان زیادی را برای تعزیهخوانی تربیت کند.
هرشب در رثای یک معصوم (ع)
موضوعهایی مانند شهادت طفلان مسلم، شهادت حضرت قاسم، شهادت جناب حر، شهادت حضرت علی اکبر و شهادت حضرت عباس ازجمله مواردی است که این شبها توسط هنرمندان کانون منهاج اجرا می شود و تا ۲۰ تیرماه ادامه دارد.
ادامه تعزیه در پردیس تئاتر تهران
علاوه بر خانه هنرمندان، در ماه صفر ۲۰شب اعضای کانون منهاج برنامه تعزیه را در پردیس تئاتر تهران خواهند داشت. در این اجراها برخلاف اجراهای خانه هنرمندان، به تعزیههای غریبی که کمتر خوانده شده پرداخته میشود. تعزیههایی مانند حبیببن مظاهر، عقیل و… که قدری مهجور مانده برای مردم اجرا میشود.
این تعزیهها برای دانشجویان هنرهای نمایشی و علاقهمندان به هنر تعزیه معرفی خواهند شد. چون برای آنها ارزش پژوهشی دارند.
سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران متولی تعزیه شود
عباس مرادی، مدیر کانون منهاج: کانون منهاج همه سعی خود را میکند تا نوجوانان و کودکان را جذب این هنر آیینی کند و شیوه تعزیهخوانی را به آنها آموزش دهد. بسیاری از نوجوانانی که در حال حاضر در مهمترین مرکز تعزیه ایران یعنی خوانسار اجرا میکنند، تعزیه را در کانون منهاج فرا گرفتهاند. از آنجا که تعزیه با بدنه هنر نمایش ارتباط دارد، تلفیقی از هنرها مثل موسیقی، روانشناسی رنگها، گریم، طراحی لباس، طراحی حرکات و… در آن دیده میشود. تفاوت تعزیه با تئاتر این است که به جای ۱۸۰درجه، در ۳۶۰درجه تماشاگر دارد. همه اصول هنری در هنر تعزیه بهکار گرفته میشود و به اعتقاد من بهترین مکان برای برگزاری برنامه «شبیه نور» خانه هنرمندان است. تعزیه بهعنوان هنر ملی و آیینی ما میتواند در این مکان هنری اجرا شود. خانه نمایش سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران میتواند به متولی هنر تعزیه در شهر تهران تبدیل شود و از اجراهای خوب حمایت کند.