آخرین اخبار

برق خانگی جایگزین برق شهری



همشهری – محمد سرابی: تولید برق یک فعالیت اقتصادی و صنعتی محسوب می‌شود اما در سال‌های اخیر شهرداری‌ها کلانشهرهای جهان از تولیدکنندگان خانگی برق حمایت کرده‌اند تا پایداری منابع برق را افزایش دهند و هم با کاهش مصرف سوخت و انرژی، به حفظ محیط زیست کمک کنند. اگر ساکنان یک شهر تولید برق خانگی را به عنوان یک رویه رایج بپذیرند می‌توان به تحقق این اهداف امیدوار بود.

ویتنام

معاف از قوانین صنعتی

شهرداری پایتخت ویتنام، سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر را به سمت نصب صفحه‌های خورشیدی روی پشت بام خانه‌های مسکونی هدایت می‌کند. برای این کار، قسمتی از مقررات و محدودیت‌های قانونی صنعتی حذف شده‌اند تا یک آیین‌نامه جداگانه برای حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر شهری ایجاد شود.

برای ساخت نیروگاه تولید برق باید مجوزهای متعدد گرفته شود اما خانه‌های مسکونی که سامانه خورشیدی با ظرفیت کمتر از ۱۰۰ کیلووات نصب کنند از قوانین صدور مجوز معاف هستند. این ساختمان‌ها در صورت داشت شرایط لازم، هیچ محدودیتی در ظرفیت نصب شده ندارند.

هدف شهرداری این است که ۵۰ درصد از ساختمان های اداری و ۵۰ درصد از خانه های مسکونی تا سال ۲۰۳۰ از انرژی خورشیدی تولید شده روی پشت بام استفاده کنند. همزمان شهرداری نیز به فکر تولید برق از نیروگاه بادی است.

خرید برق از خانه‌ها

میانگین طول عمر یک پنل خورشیدی در حال حاضر بین ۱۲ تا ۱۵ سال است اما یک سامانه برق خورشیدی مسکونی می‌تواند ۱۰ یا ۲۰ درصد از برق اضافی خود را به شبکه ملی بفروشد و شرکت برق ویتنام هزینه برق خورشیدی محلی را مطابق با میانگین قیمت برق بازار در سال قبل پرداخت خواهد کرد.

در این صورت مردم نه تنها در هزینه‌های برق خود صرفه‌جویی می‌کنند، بلکه سرمایه‌گذاری خود را در سیستم برق خورشیدی پشت بام خود تنها پس از ۵ یا ۶ سال بازیابی می‌کنند.

برای تأسیسات بزرگتر ۱۰۰۰ کیلووات که در آن برق تولید به شرکت برق ملی فروخته می‌شود، رعایت قوانین برنامه‌ریزی برق و گرفتن مجوز نیروگاه لازم خواهد بود.

در سال ۲۰۱۹، ویتنام از تایلند به عنوان کشوری با بیشترین ظرفیت نصب شده برای انرژی خورشیدی و بادی در جنوب شرقی آسیا پیشی گرفت.

آفریقای جنوبی

تولید به جای قطع برق

استفاده از انرژی خورشیدی در شهر کیپ‌تاون کشور آفریقای جنوبی از وقتی مورد توجه ساکنان قرار گرفت که برنامه قطع برق چرخی ایالت افزایش پیدا کرد. شرکت خصوصی که برق شهر را تامین می‌کرد از سال ۲۰۲۳ دیگر قادر به تامین برق تمام شهر و حاشیه‌ای به صورت مداوم نبود و بعضی از ساکنان که خانه‌های بزرگتر داشتند تصمیم گرفتند به جای روشن کردن موتوربرق، از فناوری صفحه‌های خورشیدی استفاده کنند.

علاوه بر این قیمت برق در این شهر زیاد بود زیرا بخش زیادی از آن از تولیدکننده‌های خصوصی تامین می‌شود.

ابتدا پنل‌های خورشیدی، اینورتر، باتری‌ها و هزینه‌های نصب وجود دارد و سپس، برای شرکت در طرح بازخرید، خانوارها باید یک کنتور دو طرفه خریداری کنند که جریان ورودی و خروجی را اندازه‌گیری می‌کند.

شهرداری برق تولید شده را از مالکان می‌خرد و قیمت هر کیلووات ساعت برق در هنگام خرید معادل ۳۰ تا ۴۰ درصد قیمت فروش همان مقدار برق است. بعضی از مالکان به همین دلیل انگیزه زیادی دارند که برق مورد نیاز خودشان را تولید کنند و از شبکه برق شهر مستقل باشند.

رونق بازار برق خورشیدی

قیمت صفحه‌های خورشیدی در آفریقای جنوبی قبلا زیاد بود ولی از زمانی که خرید آن‌ها افزایش پیدا کرد تولید کنندگان و نصاب‌ها هم شروع به کار کردند و قیمت کمتر شد. حالا موضوع مهارت نصاب‌ها و خدمات پس از فروش است

زمستان‌ها هوا برای چند هفته پشت سهم ابری و بارانی است و باید از شبکه برق ایالت استفاده کرد اما مهمترین زمانی که برق تولیدی خانه‌های کاربرد پیدا می‌کند در گرمای تابستان و روشن کردن سامانه‌های خنک کننده است.

شورای شهر کیپ تاون برخی آیین‌نامه‌های ساختمانی درباره سازه‌های انرژی تجدیدپذیر را تغییر داده است تا نصب پنل‌های سقفی خورشیدی به اشکال مختلف ممکن باشد.



منبع:همشهری آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا