استانها > خراسان رضوی

این روستا قطب تولید فلفل است | قنات‌ ها تندی فلفل را تعیین می‌ کنند



به گزارش همشهری آنلاین، این روستای خراسان رضوی البته به دلیل اشتغال‌زایی با تولید فلفل هم شهره است و با داشتن درختان کهنسال سرو در سال‌های اخیر مورد توجه گردشگران هم قرار گرفته.

۳۰ سال فلفل‌کاری

فلفل‌های روستای بیزه از ابتدای دهه ۱۳۷۰ شمسی به شهرت رسید و تولید انبوه این محصول ارزشمند سبب شد اغلب اهالی روستا به کشت فلفل بپردازند. یکی از تولیدکننده‌های فلفل در روستای بیزه به همشهری می‌گوید: «۳۰، ۴۰ سال قبل در روستای بیزه فلفل‌کاری و تولید انبوه فلفل مرسوم نبود. این روستا باغات بسیاری داشت و مردم بیشتر درختکاری می‌کردند و از محصولات باغی بهره می‌بردند.»

مجید رضوی توضیح می‌دهد که کم‌آبی و شرایط آب و هوایی روستا دیگر اجازه نداد مردم باغداری کنند و از این رو، رویکرد اهالی روستا به مرور تغییر کرد و به تولید محصولاتی روی آوردند که نیاز به آب زیاد نداشت.

او تاکید می‌کند: «با توجه به آب و هوای مناسبی که بیزه برای کاشت فلفل داشت از دهه ۱۳۷۰ تولید انبوه فلفل آغاز شد به طوری که بیزه به قطب تولید فلفل در کشور تبدیل شد. حالا حتی روستاهای اطراف بیزه هم به فلفل‌کاری روی آورده‌اند. در واقع بذر فلفل را از روستای ما تهیه کردند و به این کار مشغول شدند و شاهد یک اشتغال‌زایی خوب در منطقه هستیم.»

بیزه ۵۰۰ خانوار دارد که ۳۰ درصد مهاجرت‌ کرده‌اند، ۲۰ درصدشان به دامداری اشتغال دارد و ۵۰ درصد کشاورز هستند؛ یعنی کشت فلفل می‌کنند.

رضوی البته تاکید می‌کند که در گذشته اهالی روستای فرومد برای مصرف خودشان فلفل تولید می‌کردند و در واقع جرقه اصلی تولید فلفل در روستای بیزه از روستای فرومد زده شد.

فلفل‌کوبی در بیزه

روستای بیزه در شهرستان داورزن و در ۹۰ کیلومتری سبزوار در استان خراسان رضوی قرار گرفته است. در این روستا، کارگاه‌های فلفل‌کوبی وجود دارد که در آن‌ها فلفل خشک را آسیاب و بسته‌بندی می‌کنند. به همین دلیل، اهالی روستا فلفل مناطق دیگر را خریداری و پس از خشک کردن و آسیاب کردن به بازار عرضه می‌کنند. نکته جالب‌تر اما این است که فلفل‌های هر منطقه کشور که طریقه به عمل آوردنش را نمی‌دانند، به بیزه منتقل می‌شود.

قنات‌ها تندی فلفل را تعیین می‌کنند

به گفته تولیدکننده فلفل در روستا، بیزه بیش از ۵۰ قنات هم دارد. مجید رضوی درباره میزان تندی فلفل‌های بیزه می‌گوید:‌ «تندی فلفل‌های بیزه بستگی به قنات‌ها دارد. اگر قنات تولیدکننده پرآب باشد و هفته‌ای دو تا سه بار آب‌دهی کند، علاوه بر اینکه محصولش درشت‌تر می‌شود، تندی هم کم می‌شود. برعکس، آبیاری کمتر و هوای گرم باعث تندی فلفل می‌شود. به گفته او، در بیزه برای کشت فلفل از کود شیمیایی استفاده نمی‌شود و محصول ارگانیک است.



منبع:همشهری آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا