اخبار شهر > شهری

امضای وحدت پای پرچم ایران


همشهری آنلاین –این طرح در قالب پویش «یک ملت، یک پرچم» به‌عنوان یک اقدام هنری و اجتماعی توسط سازمان زیباسازی در میدان هفتم تیر و ۱۳نقطه تهران شروع شده است و در نهایت به پرچم ۱۴۰۰متری تبدیل می‌شود.

هدف پویش
پویش «یک ملت، یک پرچم» اقدامی خلاقانه از وحدت و دلبستگی مردم به سرزمین است؛ پویشی که هنر شهری و عواطف ملی را در قالب حرکتی منسجم گردهم آورده است. برای اجرای این پویش پیش‌بینی شده با گردآوری امضاهای مردمی در وسعت ۱۴۰۰متری، پرچم جمهوری اسلامی ایران به‌مثابه سندی زنده از حضور مردم در صحنه به تصویر کشیده شود؛ سندی که تار و پود آن را مشارکت، باور و اراده ملی شکل داده است.

امضای وحدت پای پرچم ایران

۱۴سازه در پایتخت
این پویش، ۱۴سازه مکانیزه و نورپردازی‌شده در مناطق مختلف پایتخت نصب شده‌ است. هر سازه یک طومار پارچه‌ای ۱۰۰متری دارد که در ابتدا بی‌رنگ و سفید است، اما با امضای مردم با ماژیک‌هایی در ۳رنگ سبز، سفید و قرمز، به‌تدریج به پیکر پرچم ایران بدل می‌شود. مسئولان معتقدند این امضاها نه‌فقط نام و نشان اشخاص، بلکه گواهی است بر حضور ملتی در صحنه، در زمانی که نمادهای هویتی بار دیگر از دل جامعه برخاسته‌است.

تجربه‌ای متفاوت
سازه‌ها به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که پس از هر بخش امضا شده، مکانیزم حرکتی فعال و بخش جدیدی از پارچه گشوده می‌شود. این طراحی هوشمند علاوه بر ساماندهی روند امضاها، امکان شکل‌گیری دقیق و هماهنگ طرح پرچم را فراهم می‌کند. همچنین پخش سرود ملی و نغمه‌های آیینی محرم از این سازه‌ها، ترکیبی حسی و عاطفی از وطن‌دوستی و دین‌باوری را به فضا می‌بخشد و حضور مردم را به تجربه‌ای متفاوت بدل می‌سازد.

پیامی جهانی از وحدت ملی
علاوه بر نصب پرچم در محدوده میدان آزادی، مدیران شهری به‌دنبال تحقق رکورد جدیدی در کتاب گینس با پرچم ۱۴۰۰ متری با امضای مردم ایران هستند تا پیام وحدت ملی ایرانیان را به گوش جهانیان برسانند.

نمایش قدرت همبستگی یک ملت با پرچم ایران
مهدی مذهبی، رئیس سازمان زیباسازی شهرداری تهران: پویش «یک ملت، یک پرچم» نه‌تنها فرصتی برای ابراز عشق و دلبستگی مردم به سرزمین‌شان است، بلکه حرکتی برای تقویت هویت ملی و اجتماعی در بستر فضاهای شهری است. این پویش با تکیه بر هنر و مشارکت عمومی، می‌تواند پیامی فراتر از مرزها ارسال کند و یادآور قدرت همبستگی ملی باشد. تکمیل پرچم ۱۴۰۰متری و نصب آن در میدان آزادی هم صرفا یک پروژه فرهنگی یا تبلیغاتی نیست، بلکه با بهره‌گیری از ظرفیت‌های هنری، فنی و عاطفی نشان می‌دهد که چگونه می‌توان با خلق نمادهای تازه روح جمعی جامعه را در مسیر عزت ملی به حرکت درآورد.

امضای وحدت پای پرچم ایران



منبع:همشهری آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا