اخبار جهان > غرب آسیا

ترکیه هم صاحب «گنبد فولادین» شد + جزئیات



به گزارش همشهری آنلاین به نقل از شفقنا آک‌یول در گفت‌وگو اختصاصی با شبکه الجزیره تصریح کرد: گنبد فولادین از طریق یک شبکه مبتنی بر هوش مصنوعی عمل می‌کند و هدف آن محافظت از حریم هوایی و زیرساخت‌ها با زاویه ۳۶۰ درجه است.

وی با تأکید بر اینکه امروزه تمرکز جنگ بر حسگرها، الگوریتم‌ها، سیستم‌های هوشمند و اتومات و جنگ الکترونیک است، گفت: تحولات اخیر نشان داده که جنگ مدرن بر سیستم‌های هوشمند، پارازیت الکترونیکی و پهپادها متکی است و همین امر سیستم‌های دفاعی پیشرفته را به یک ضرورت استراتژیک تبدیل می‌کند، نه یک کالای لوکس.

در زیر متن این گفت‌وگو را می‌خوانیم:

«گنبد فولادین» که اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، از آن صحبت کرد، چیست؟

این یک سیستم دفاعی یکپارچه و چندلایه است که بر اساس نیازهای امنیتی ترکیه توسعه یافته است. این سیستم از طریق یک شبکه مبتنی بر هوش مصنوعی شامل رادارها، جنگ الکترونیک، ارتباطات، فرماندهی و کنترل و سیستم‌های پدافند هوایی عمل می‌کند. هدف آن محافظت از حریم هوایی و زیرساخت‌ها با زاویه ۳۶۰ درجه است.

آیا این سیستم آماده‌ی استفاده‌ی میدانی است؟

بله، اجزای این سیستم سال‌هاست که در مرزها و تأسیسات حیاتی با استفاده از سیستم‌هایی مانند اخطار، کورکوت، حصار و سپر در حال فعالیت هستند و ادغام و یکپارچه‌سازی آنها در حال تسریع است.

ترکیه چگونه رنسانس دفاعی خود را آغاز کرد؟

این رنسانس پس از تحریم سال ۱۹۷۴ میلادی آغاز شد و در سال ۲۰۰۴ میلادی با تصمیم به اتکای کامل به صنایع داخلی، دچار تحول اساسی شد و منجر به توسعه‌ی پروژه‌های استراتژیکی مانند آلتای، آتاک و گنبد فولادی شد.

چه چیزی آسلسان را منحصر به فرد می‌کند؟

در این شرکت بیش از ۱۲۵۰۰ نفر در حال فعالیت هستند که ۷۰٪ آنها مهندس هستند و در ۲۰ زمینه فنی فعالیت می‌کنند. فروش آن به ۳.۵ میلیارد دلار رسیده است و به ۹۳ کشور صادرات دارد و در ۲۵ کشور دارای تأسیسات است.

جنگ بین اسرائیل و ایران چه تاثیری بر صنعت دفاعی داشت؟

ماهیت آنچه ما “جنگ” می‌نامیم کاملاً تغییر کرده است. تانک‌ها، هواپیماها و واحدهای پیاده نظام متعارف هنوز وجود دارند، اما مرکز جنگ اکنون حول حسگرها، الگوریتم‌ها، سیستم‌های هوشمند و جنگ الکترونیک می‌چرخد.

تحولات اخیر نشان داده که جنگ مدرن به سیستم‌های هوشمند، پارازیت الکترونیکی و پهپادها متکی است و سیستم‌های پدافندی پیشرفته را به یک ضرورت استراتژیک تبدیل می‌کند، نه یک کالای لوکس.

چه چیزی «گنبد فولادین» را از سایر سامانه‌ها متمایز می‌کند؟

ترکیه در منطقه‌ای واقع شده که سه قاره را به هم متصل می‌کند و می‌تواند همزمان در معرض تهدیدات شرق و غرب قرار گیرد. این واقعیت ما را بر آن داشت تا یک سامانه پدافندی هوایی پیشرفته توسعه دهیم که شامل اطلاعات جامع دفاعی دیجیتال باشد.

سامانه ما برای مقابله با جغرافیایی پیچیده‌تر و تهدیدات بسیار متنوع‌تر ساخته شده است. «گنبد فولادین» سامانه‌ای خواهد بود که قادر است همزمان تهدیدات نه تنها از هوا، بلکه از زمین، دریا، هوا و فضای مجازی را نیز شناسایی و ارزیابی کند. سامانه‌های کمی در جهان وجود دارند که می‌توانند این تعداد تهدید را همزمان مدیریت کنند.

در مورد اهتمام بین‌المللی به این سامانه می‌توانید صحبت کنید؟

البته، طی یک سال گذشته، سیستم‌های راداری، سیستم‌های فرماندهی و کنترل، سیستم‌های جنگ الکترونیک و سیستم‌های دفاع هوایی ما توجه گسترده‌ای را در سراسر جهان به خود جلب کرده‌اند.

ما در حال توسعه راه‌حل‌های سیستم دفاعی نه تنها برای ترکیه، بلکه برای کشورهای دوست و متحد نیز هستیم. تأکید می‌کنم که آسلسان صرفاً محصولات را ارائه نمی‌دهد؛ بلکه دارای زیرساخت‌های فناوری و ظرفیت انتقال دانش است.

آیا می‌توانیم نیازهای این کشورها را برآورده کنیم؟

در طول دو سال گذشته، ظرفیت تولید خود را ۴۰ درصد افزایش داده‌ایم و سرمایه‌گذاری‌های ما در تأسیسات جدید به ۱.۵ میلیارد دلار رسیده است.

یکی از بزرگترین چالش‌ها در این زمینه، زمان تحویل طولانی است. با این حال، ما در ارائه راه‌حل‌های سریع، قابل اعتماد و مقیاس‌پذیر سرآمد هستیم.

صنعت دفاعی امروز دیگر فقط به “تحویل یک محصول” محدود نمی‌شود، بلکه شامل یک سیستم یکپارچه از عملیات مانند لجستیک، نگهداری، نوسازی و انبارداری است. ما با آگاهی کامل از این مفهوم جامع فعالیت می‌کنیم.

پیام آسلسان به کشورهای منطقه و رویکرد آن به همکاری‌های بین‌المللی چیست؟

ما معتقدیم که همکاری، مسیر دستیابی به قدرت و استقلال برای کشورهای مختلف منطقه است. شکی نیست که صنایع دفاعی مشترک، امنیت را افزایش می‌دهد، از اقتصاد حمایت می‌کند، فرصت‌هایی را برای جوانان فراهم می‌کند و وابستگی به کشورهای خارجی را کاهش می‌دهد.

در سطح بین‌المللی، آسلسان در حال کار بر روی پروژه‌های مشترک با کشورهای خاورمیانه، شمال آفریقا و آسیا است و بر تبادل دانش و فناوری برای حمایت از صنایع محلی، به ویژه در کشورهایی با جمعیت جوان، تمرکز دارد.

چشم‌انداز آسلسان برای آینده چیست؟

این شرکت به مناسبت پنجاهمین سالگرد تأسیس خود، برنامه «ASELSAN NEXT» را راه‌اندازی کرد تا در عین حال که مدل‌های کسب‌وکار خود را مدرن می‌کند تا انعطاف‌پذیرتر و جهانی‌تر باشند، به یک رهبر جهانی در فناوری‌های نسل بعدی مانند هوش مصنوعی، محاسبات کوانتومی، جنگ سایبری و رباتیک تبدیل شود.

دفاع چهارلایه

«گنبد فولادین» دارای چهار لایه پدافند هوایی: برد بسیار کوتاه، برد کوتاه، برد متوسط و برد بلند است.

بنا بر گزارش‌ها، بسیاری از اجزای تشکیل دهنده این پدافند چهار لایه از جمله سامانه‌های برد کوتاه و میان برد، در زرداخانه نیروهای مسلح ترکیه موجود است.

لایه اولیه گنبد فولادین حداکثر تا برد ۱۰ کیلومتری و تا ارتفاع ۵ کیلومتری را پوشش می‌دهد.

لایه دوربرد آن می‌تواند محدوده‌های بیش از ۶۰ کیلومتر و ارتفاعات بین ۱۵ تا ۳۰ کیلومتر را پوشش دهد.

شایان ذکر است که پروژه گنبد فولادین آنکارا از سیستم پدافند موشکی اس-۴۰۰ روسیه که حداکثر برد ۴۰۰ کیلومتری دارد، استفاده نمی‌کند.



منبع:همشهری آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا