اخبار شهر > شورای شهر

از زباله تا تولید برق در پایتخت



همشهری- پریسا نوری: یکی از راه‌های نوآورانه برای مدیریت زباله در پایتخت، استفاده از دستگاه زباله سوز و تبدیل پسماند به برق است. این راهکار در شرایط امروز که با ناترازی انرژی مواجهیم اهمیت بیشتری دارد. از این رو مدیریت شهری در این دوره با جدیت به دنبال به کارگیری دستگاه زباله سوز است تا علاوه بر کاهش آلایندگی ناشی از انباشت پسماند، به تامین بخشی از برق پایتخت هم کمک کند. داود گودرزی، معاون خدمات شهری شهرداری تهران از آخرین وضعیت خرید زباله سوز چینی و ویژگی‌های این دستگاه می‌گوید:

انعقاد قرارداد به زودی

بحث مقدماتی این طرح به پایان رسیده و بررسی‌ها نیز انجام شده است. همچنین شرکت مشاور، اسناد مربوطه را آماده کرده تا بتوانیم بر اساس این اسناد، شرکت نهایی را انتخاب و قرارداد را منعقد کنیم. به دلیل رقم بالای قرارداد، اخذ مصوبه شورای شهر الزامی است. بر همین اساس، مصوبه لازم نیز تنظیم شده و ان‌شاءالله عزیزان ما در شورا همراهی لازم را خواهند داشت.

تعامل با مجموعه‌های مرتبط

جلساتی را با مجموعه‌هایی از جمله سازمان حفاظت محیط زیست، منابع طبیعی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی برگزار کرده‌ایم تا همه برای تحقق این پروژه مهم کمک کنند؛ چرا که ما در شهری زندگی می‌کنیم که روزانه حدود ۷۰۰۰ تن زباله تولید می‌شود.

چاره‌ای جز زباله سوزی نداریم

چاره‌ای نداریم جز آنکه بخش زیادی از این زباله را بسوزانیم تا بتوانیم ضمن مدیریت پسماند، در کاهش ناترازی انرژی نیز نقش ایفا کرده و برای شهر تهران برق تولید کنیم. این اقدام از یک سو باعث نجات محیط زیست، شهر و حتی خود ما از دفع روزانه چند هزار تن زباله می‌شود و از سوی دیگر، می‌تواند بخشی از برق مورد نیاز شهر را تأمین کند.

استفاده از پیشرفته ترین تکنولوژی دنیا

دغدغه‌هایی در خصوص آلایندگی این فرایند وجود دارد، اما با استفاده از تکنولوژی‌های جدید، این موارد قابل رفع است. در قراردادی که منعقد خواهد شد نیز تأکید شده که شرکتی که وارد این پروژه می‌شود باید از پیشرفته‌ترین تکنولوژی‌های روز دنیا استفاده کند.

بدون بو و آلایندگی

در سفر به چین از نمونه‌های موفق این دستگاه بازدید کردیم و از نزدیک دیدیم که این فناوری‌ها چگونه اجرا شده‌اند؛ هم بوی نامطبوع زباله‌ها را به طور کامل می‌گیرند و هم هیچ آلایندگی برای محیط زیست ندارند؛ از سوی دیگر می‌تواند بخشی از برق مورد نیاز شهر را نیز تأمین کند. همه این موارد با دانش و تکنولوژی روز حل شده و ما نیز همین مسیر را دنبال خواهیم کرد تا بدون آنکه اثری مخرب برای شهر داشته باشیم، ان‌شاءالله یک اتفاق مبارک را برای تهران رقم بزنیم.

روند اجرایی پروژه شتاب گرفته

محسن قضاتلو، ‌ مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند:

احداث زباله‌سوز به‌عنوان یکی از راهکارهای نوین مدیریت پسماند، طی سال‌های اخیر در دستور کار شهرداری تهران قرار گرفته است. با رویکرد جدید مدیریت شهری و پیگیری‌های صورت‌گرفته، روند اجرایی این پروژه شتاب گرفته و با انجام بازدیدهای میدانی و آغاز مذاکرات با شرکت‌ها، گام‌های مثبتی برای شروع عملیات اجرایی برداشته شده است.



منبع:همشهری آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا