ارتقای خدمات و حمایتهای بهزیستی مازندران در آستانه هفته بهزیستی
به گزارش طبنا، فریبا بریمانی با اشاره به ارائه ۷۰ نوع خدمت متنوع به ۱۳۶ هزار نفر از مددجویان در سطح استان، اظهار داشت: «در حال حاضر هیچ خانوادهای در صف انتظار دریافت مستمری نیست که این امر، یکی از موفقیتهای مهم بهزیستی به شمار میرود.»
افزایش پوشش حمایتی و رشد مستمریها
وی با اشاره به اضافه شدن ۶۶۵ خانوار جدید به مجموعه تحت پوشش، گفت: «بیش از ۵۵ هزار نفر از مددجویان از مستمری بهرهمند هستند و این رقم در سال جاری افزایش یافته است. همچنین ماهانه حدود چهار میلیون تومان به خانوادهها پرداخت میشود که نسبت به گذشته، رشدی ۴۱ درصدی دارد.»
گسترش مراکز خدماترسانی و توانبخشی
مدیرکل بهزیستی مازندران افزود: «۱۳۵۱ فرد ضایعه نخاعی در استان از حق پرستاری برخوردارند و خدمات توانبخشی از طریق ۶۷ مرکز روزانه در حال ارائه است.» این خدمات شامل کاردرمانی، ایزوتراپی و آموزشهای ویژه برای افراد دارای نیازهای خاص است.
وی همچنین از ارائه رایگان خدمات آموزشی توانبخشی در شهرستانهای کمجمعیت خبر داد و گفت: «۶۹۵ خانواده دارای فرزند معلول نیز کمکهزینه معیشت دریافت میکنند و مبلغ کمکهزینه افراد ضایعه نخاعی به چهار میلیون تومان رسیده است.»
نقش مؤثر اورژانس اجتماعی
بریمانی به اهمیت عملکرد اورژانس اجتماعی نیز اشاره کرد و گفت: «در سال گذشته حدود ۵۹ هزار تماس با این سامانه ثبت شد که عمده آنها مربوط به اختلافات خانوادگی بود.»
طرح جهادی در مناطق روستایی
وی با تشریح طرح جهادی بهزیستی در روستاها گفت: «خدمات این طرح بهصورت رایگان انجام شده و تاکنون بیش از ۹ میلیارد تومان کمک نقدی و غیرنقدی جذب شده است. همچنین چهار هزار و ۸۲ نفر از ساکنان روستاها شناسایی شدند که امکان بهرهمندی از خدمات حمایتی برای آنها فراهم شده است.»
بهرهبرداری از پروژههای عمرانی و اجتماعی
بریمانی در ادامه از افتتاح ۳۱۹ پروژه در هفته بهزیستی خبر داد و گفت: «این پروژهها شامل ۲۱۱ واحد مسکونی، ۹۶ طرح خوداشتغالی، هفت مرکز مشاوره، سه مرکز مثبت زندگی، یک مرکز توانمندسازی بانوان بهبودیافته و یک مرکز توانبخشی غیردولتی تلفیقی هستند.»
چشمانداز حمایتی و رویکرد توانمندسازی
مدیرکل بهزیستی مازندران تصریح کرد: «رویکرد اصلی این سازمان، توانمندسازی بهجای حمایت صرف است. ما در تلاش هستیم با تکیه بر منابع جذبشده، سیاستهای ملی و بومیسازی برنامهها، بهزیستی را از یک سازمان حمایتی به نهادی برای توسعه عدالت اجتماعی و ارتقاء رفاه عمومی تبدیل کنیم.»
توجه ویژه به سالمندان و مراکز نگهداری
بریمانی با اشاره به اینکه مازندران دومین استان سالمند کشور است، از اجرای سند ملی سالمندی و انتخاب شهر ساری بهعنوان شهر دوستدار سالمند خبر داد و خواستار همکاری نهادهای شهری برای گسترش این الگو به دیگر شهرهای استان شد.
مشارکت رسانهها و خیرین
وی در پایان با قدردانی از خیرین نیکاندیش استان، از پویش «شکرانه خرمن» بهعنوان بستری برای افزایش مشارکت اجتماعی یاد کرد و افزود: «نقش رسانهها در اطلاعرسانی و فرهنگسازی پیرامون خدمات بهزیستی بیبدیل است و ما این همراهی را سرمایهای ارزشمند میدانیم.»
به گزارش طبنا، در ادامه این نشست از مرکز نگهداری کودکان خیابانی نیز بازدید شد.
مسوول فوریت های اجتماعی بهزیستی گفت: استان مازندران، به ویژه در شهرهای ساری و آمل، مراکزی برای حمایت از کودکان کار و خیابانی وجود دارد. این مراکز خدمات متنوعی از جمله مددکاری، روانشناسی، آموزشی و مهارتی را ارائه می دهند تا به بهبود ارتباط کودک و خانواده و کاهش حضور کودکان در خیابان کمک کنند. علاوه بر این، یک مرکز شبانه روزی نیز در ساری وجود دارد که خدمات نگهداری شبانه روزی را برای کودکان نیازمند فراهم می کند.
مراکز روزانه و شبانه روزی:
این مراکز با هدف ارائه خدمات تخصصی به کودکان کار و خیابانی راه اندازی شده اند.
خدمات تخصصی:
شامل مددکاری، روانشناسی، آموزشی و مهارتی است که به کودکان و خانواده هایشان ارائه می شود.
هدف اصلی:
کاهش حضور کودکان در خیابان و بهبود وضعیت زندگی آنها و خانواده هایشان.
مرکز شبانه روزی:
در ساری واقع شده و امکان نگهداری کودکان در طول شبانه روز را فراهم می کند.
تعداد مراکز:
در سال 1903، 3 مرکز اختصاصی در ساری و آمل فعالیت داشتند.
خدمات مرکز شبانه روزی:
علاوه بر خدمات تخصصی، این مرکز امکان نگهداری شبانه روزی را نیز فراهم می کند.
تعداد کودکان تحت پوشش:
در سال گذشته، بیش از 400 کودک کار و خیابانی از خدمات این مراکز بهره مند شده اند.
اقدامات بهزیستی:
شامل پذیرش در مراکز، آموزش، خدمات مددکاری و روانشناسی، توانمندسازی و پیگیری پس از ترخیص است.
کلاس های سوادآموزی:
برای جبران مشکلات تحصیلی و جلوگیری از بازماندگی از تحصیل کودکان کار، کلاس های سوادآموزی نیز برگزار می شود.
کودکان خارج شده از کار:
در سال گذشته، 40 کودک کار و خیابان از چرخه کار خارج شده و پس از توانمندسازی به خانواده هایشان بازگردانده شده اند.
این مسوول با اشاره به وضعیت سن کودکان کار و خیابانی پذیرش شده نیز گفت: بالاترین طیف سنی کودکان پذیرش شده مربوط به کودکان ۶ تا ۱۱ ساله با ۱۹ درصد پذیرش بوده و پس آن با طیف سنی ۱۲ تا ۱۵ سال با ۲۹ درصد و سنین ۱۵ تا ۱۸ سال با ۲۲ درصد پذیرش در رتبه بعدی قرار داشتند.
وی با اشاره به وضعیت تحصیلی کودکان کار و خیابانی پذیرش سال ۱۴۰۳ گفت:
۱۰ درصد کودکان کار و خیابانی پذیرش شده دانش آموز ابتدایی بودند. همچنین ۱۹ درصد پذیرش شدگان دانش آموز راهنمایی و ۱۱ درصد نیز دانش آموز متوسطه بودند. لازم به ذکر است ۲۸ درصد کودکان نیز ترک تحصیل کرده بودند که اقدامات لازم جهت ورود به چرخه تحصیل و سواد آموزی صورت گرفت.