زردچوبه؛ دوست تازه افراد دیابتی برای کاهش وزن
همشهری آنلاین- مریم شیرافکن: حالا تحقیقات جدید نشان میدهد که یک ادویه همیشگی آشپزخانه میتواند کمک حال افراد دیابتی باشد: زردچوبه و ترکیب فعال آن، کورکومین.
یک مرور سیستماتیک روی ۲۰ مطالعه بالینی نشان میدهد افرادی که روزانه زردچوبه یا کورکومین مصرف میکنند، کاهش وزن، دور کمر، درصد چربی بدن و دور باسن را تجربه کردهاند. جالب اینجاست که اثرات بهتر زمانی مشاهده شد که فرمهای با جذب بالا و مصرف طولانیمدت (حداقل ۱۲ هفته) استفاده شده باشد.
کورکومین با مهار تولید چربی در کبد و جلوگیری از تبدیل سلولهای پیشچربی به چربی، به سوزاندن چربیها و افزایش سوختوساز کمک میکند. عوارض جانبی هم کم و معمولاً خفیف است؛ شامل ناراحتی معده، خارش یا تهوع.
محققان هشدار میدهند که این اثرات ملایم هستند و هنوز تحقیقات بیشتری لازم است، اما این خبر خوبی برای کسانی است که به دنبال روشهای طبیعی و ایمن برای مدیریت وزن و دیابت هستند.
پیام اصلی: زردچوبه تنها ادویهای برای خوشطعم کردن غذا نیست؛ میتواند به کاهش وزن و کنترل دیابت کمک کند، مخصوصاً اگر درست و مداوم مصرف شود.
منبع:
Moradi Baniasadi M, Arzhang P, Setayesh A, Moradi M, Nasli-Esfahani E, Azadbakht L (2025). The effect of turmeric/curcumin supplementation on anthropometric indices in subjects with prediabetes and type 2 diabetes mellitus: A GRADE-assessed systematic review and dose-response meta-analysis of randomized controlled trials. Nutrition & Diabetes, 15(1), 34. DOI: 10.1038/s41387-025-00386-7