استفاده زیاد از موبایل و تبلت مهارت یادگیری را کُند میکند
به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث دی نیوز، «سارا کوکر»، روانشناس دانشگاه ساوترن متودیست در دالاس، گفت: «زمانیکه کودکان خردسال میتوانند اشیا واقعی را لمس کنند، کشف کنند و با آنها بازی کنند، بهترین شرایط یادگیری را دارند.»
او توضیح داد: «برای مثال، هنگام یادگیری یک کلمه جدید مانند «موز»، مهم است که کودک بتواند بافت آن را حس کند و آن را از همه زوایا ببیند تا متوجه شود که سهبعدی است و بوی مشخصی دارد. فقط دیدن تصویر یک موز یا یک ویدیوی کارتونی سریع از آنها، اطلاعات یکسانی را ارائه نمیدهد.»
به عبارت دیگر، تماشای چیزی روی صفحه نمایش با بازی در دنیای واقعی یکسان نیست.
کوکر توصیه میکند که زمان استفاده از صفحه نمایش، به خصوص در چند سال اول زندگی، کم باشد. این زمانی است که بچهها در حال شکلگیری ارتباطات معنادار مغزی و زبانی هستند که به بهترین وجه از طریق تجربیات عملی ساخته میشوند.
اما همه زمانهای استفاده از صفحه نمایش بد نیستند. در واقع، برخی از رسانههای دیجیتال میتوانند از یادگیری پشتیبانی کنند، به خصوص وقتی که اجتماعی باشند.
کوکر چهار نکته ساده برای کمک به والدین ارائه داد تا زمان استفاده از صفحه نمایش را مؤثرتر کنند:
۱. اگر هدف استفاده از صفحه نمایش فقط آرام نگه داشتن یا پرت کردن حواس کودک است، ابزارهای دیگری مانند تنفس عمیق یا دادن یک اسباببازی نرم و منعطف به او را در نظر بگیرید.
۲. از صفحه نمایشها به صورت اجتماعی استفاده کنید. چت تصویری با اعضای خانواده مانند مادربزرگ به بچهها کمک میکند تا مکالمات دو نفره را یاد بگیرند. بازیهای دو نفره مانند پازل نیز به کودکان کمک میکند تا صحبت کنند، گوش دهند و یاد بگیرند.
۳. رسانههای تعاملی را انتخاب کنید. اگر برنامه یا ویدیو به فرزندتان اجازه میدهد فقط بنشیند و تماشا کند، ممکن است چیز زیادی یاد نگیرد. به دنبال رسانههایی باشید که سؤال میپرسند یا فرزندتان را با دنیای اطرافش مرتبط میکنند.
۴. زمان استفاده از صفحه نمایش را با مکالمه واقعی متعادل کنید. مطمئن شوید که فرزندتان هنوز کلمات زیادی از افراد واقعی میشنود. حتی کارهای ساده- مانند روایت کردن هنگام آشپزی یا تمیز کاری- میتواند از رشد آنها پشتیبانی کند.
منبع خبرگزاری مهر