روز هفتم

طبیعت‌گردی در قلب پایتخت


همشهری آنلاین- از بوستان‌های قدیمی تا بوستان‌های تازه شکل محلی، امکانات متنوعی برای طبیعت گردی، ورزش و تفریح در آنها فراهم شده است. بوستان‌های شفق، بهجت آباد، نظامی گنجوی، باغچه‌بان، اقاقیا، قزل قلعه و اسدآبادی از بوستان‌هایی است که پاتوق مناسبی برای گردشگران به شمار می‌آیند.

طبیعت‌گردی در قلب پایتخت

نام مقصد: بوستان شفق

نشانی: خیابان سیدجمال‌الدین اسدآبادی، خیابان هجدهم

امکانات: فرهنگسرا، کتابخانه، سفره‌خانه، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

معرفی: بوستان شفق در محله یوسف‌آباد واقع شده و از آثار ملی به یادگار مانده از دوران پهلوی است.

بوستانی با معماری اروپایی

وسعت بوستان شفق نزدیک به ۲هکتار و معماری آن برگرفته از پارک‌های اروپایی به‌خصوص فرانسوی است. میدان اصلی با داشتن یک استخر، آبنما و سکوهایی برای نشستن، شبیه میدان‌های ایتالیاست. همچنین یک آمفی‌تئاتر در نزدیکی میدان اصلی پارک ساخته شده‌ که طراحی ویژه‌ای دارد. در این بوستان همه نوع امکانات فرهنگی و هنری برای پر کردن اوقات فراغت شهروندان مهیاست و علاقه‌مندان می‌توانند علاوه بر لذت بردن از فضای سبز آنجا در کلاس‌های آموزشی فرهنگسرای شفق شرکت کنند.

طبیعت‌گردی در قلب پایتخت

نام مقصد: بوستان نظامی گنجوی

نشانی: بزرگراه کردستان، خیابان سیدجمال‌الدین اسدآبادی، خیابان پنجاه و پنجم

امکانات: زمین بازی کودکان، کتابخانه، مسیرهای پیاده‌روی، کافه رستوران

معرفی: بوستان نظامی گنجوی با مساحتی بیش از ۱۵هکتار در مرکز شهر قرار دارد و جزو بوستان‌های بدون دخانیات تهران به شمار می‌آید.

بوستان بدون دخانیات

نوع پوشش گیاهی، جلوه زیبایی به بوستان نظامی گنجوی داده است. با قدم زدن در این پارک، می‌توانید انواع درختان سرو، کاج نوئل، کاج تهران، افرا، بیدمجنون، اقاقیا، نارون، ماگنولیا و شیر خشت را تماشا کنید. در این بوستان امکانات تفریحی متنوعی برای شهروندان مهیاست. از دیگر ویژگی‌های این بوستان می‌توان به دریاچه مصنوعی اشاره کرد که جلوه خاصی به این مجموعه بخشیده است. همچنین تعداد زیادی آلاچیق‌ در بوستان جانمایی شده که فضای دنج و آرامی را برای استراحت و لذت بردن از طبیعت فراهم می‌کنند.

طبیعت‌گردی در قلب پایتخت

نام مقصد: بوستان قزل قلعه

نشانی: بلوار شهید گمنام، ابتدای بزرگراه کردستان

امکانات: میز تنیس، وسایل بازی و ورزشی، سرویس بهداشتی

معرفی: بوستان قزل قلعه در گذشته دور، زندان بوده و محمدرضا پهلوی برای نگهداشتن زندانیان سیاسی از آن استفاده می‌کرده است.

از زندان تا بوستان

بوستان قزل قلعه مساحتی حدود یک هکتار دارد و در سال ۱۳۵۰ از زندان به فضای سبز تغییر کاربری داده است. قدم زدن در این بوستان به‌دلیل مسیر پیاده‌روی زیبایی که دارد می‌تواند برای گردشگران جذاب باشد. طراحی و تنوع پوشش گیاهی بوستان از دیگر ویژگی‌های آن است. میز پینگ‌پنگ، زمین بازی، میز فوتبال‌دستی، آلاچیق و صفحه شطرنج در این بوستان قابل استفاده است.

طبیعت‌گردی در قلب پایتخت

نام مقصد: بوستان اقاقیا

نشانی: خیابان فاطمی، خیابان اعتمادزاده، خیابان سوسن

امکانات: آلاچیق، سرویس بهداشتی، دستگاه بدنسازی و وسایل بازی

معرفی: بوستان اقاقیا با فضایی سرسبز و درختان اقاقیا، محیطی مناسب برای تفریح و استراحت شهروندان در پر رفت‌وآمدترین نقطه شهر است.

زیر سایه درختان اقاقیا

در کنار درختان اقاقیا که بخش مهمی از پوشش گیاهی این بوستان را تشکیل داده، درختان سرسبز دیگری مانند سرو، بلوط، نارون، چنار، اقاقیا، عرعر، تبریزی، توت، کاج، یوکا، بربریس و زبان گنجشک در این بوستان دیده می‌شود. از ویژگی‌های بارز بوستان اقاقیا وجود آلاچیق در کنار برکه‌ای کوچک و زیباست که لذت استراحت و دورهمی خانوادگی را دوچندان می‌کند. همچنین مسیر پیاده‌روی مناسبی در بوستان ساخته شده تا شهروندان امکان ورزش و پیاده‌روی را داشته باشند.



منبع:همشهری آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا