چرا هات داگ برای ما ناسالم است؟
همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: هات داگ یک نوع ساندویچ است که از سوسیس (معمولا فرانکفورتر) و نان مخصوص هات داگ تشکیل شده است. این ساندویچ معمولا با سسهای مختلف، کاهو، پیاز و سایر مخلفات سرو میشود. هات داگ در سراسر جهان محبوب است و به روشهای مختلفی تهیه میشود.
هات داگ به عنوان نوعی گوشت فرآوری شده ممکن است اثرات منفی بر سلامتی داشته باشد. با این حال، این خوراکی خوشمزه مقداری مواد مغذی مانند پروتئین ارائه میدهد و هنوز هم میتواند در یک رژیم غذایی متعادل گنجانده شود.
خطرات هات داگ
گوشتهای فرآوری شده، از جمله هات داگ، با چندین خطر بالقوه برای سلامتی مرتبط بودهاند. به عنوان مثال، مصرف زیاد گوشت فرآوری شده با افزایش مرگ و میر به هر دلیلی، بیماریهای قلبی و پیامدهای متابولیکی مانند نوسان در سطح قند خون ، کلسترول بالا و فشار خون بالا مرتبط دانسته شده است.
همچنین تصور میشود که مصرف گوشت قرمز و فرآوری شده خطر ابتلا به برخی سرطانها، به ویژه سرطانهای مرتبط با دستگاه گوارش را افزایش میدهد. با این حال، شواهد تحقیقاتی همچنان متناقض هستند، زیرا عوامل زیادی میتوانند در ابتلا به سرطان نقش داشته باشند.
با این حال، هات داگها میتوانند در یک رژیم غذایی به صورت متعادل مصرف شوند، البته اگر در حد اعتدال و همراه با غذاهای مغذی مصرف شوند. به خاطر داشته باشید که اندازه وعدهها، نانها و چاشنیهای اضافه شده نیز میتوانند بر ارزش غذایی هات داگها تأثیر بگذارند.
انتخاب یک هات داگ بهتر
انتخاب یک هات داگ بهتر برای شما با خواندن حقایق تغذیهای آغاز میشود. در این بخش از مطلب به چند نکته درباره هات داگهای سالمتر یا جایگزینهای سالمتر هات داگ اشاره میکنیم.
به دنبال هات داگهایی باشید که از ۱۰۰ درصد از گوشت گاو یا سایر گوشتهای بدون چربی ساخته شدهاند و از گزینههای ساخته شده با محصولات جانبی یا مواد افزودنی که ارزش غذایی کمی دارند، اجتناب کنید. بدانید که انواع گاو تغذیه شده با علف نیز ممکن است به دلیل پتانسیل داشتن محتوای چربی اشباع کمتر، دارای گوشت سالمتری برای استفاده در هات داگ هستند .
در صورت امکان، هات داگهایی با محتوای سدیم کمتر و افزودنیهای کمتر را انتخاب کنید. گزینههای جایگزین شامل هات داگ مرغ یا بوقلمون است که معمولا کالری و چربی اشباع کمتری نسبت به هات داگهای گوشت گاو دارند. هات داگهای گیاهی نیز برای افرادی که رژیم غذایی گیاهی دارند یا میخواهند مصرف گوشت خود را کاهش دهند، در دسترس هستند. هات داگهای گیاهی معمولا از توفو یا سبزیجات تهیه میشوند و کالری و کلسترول کمتری دارند.
بیشتر بخوانید:
- گوشت قرمز و سوسیس، دوست قدیمی یا دشمن خاموش؟
- وزارت بهداشت فهرست کالاها و خدمات آسیبرسان به سلامت را اعلام کرد