اقتصادی

کاهش ۴۳ درصدی آورد سدهای کشور/ مدیریت مصرف آب ضروری‌تر از همیشه



عیسی بزرگ‌زاده امروز _یکشنبه بیست‌ودوم تیر_ در نشست خبری اظهار کرد: گرچه پیش‌بینی شده بود در سدهای حوضه استان تهران در ماه‌های اردیبهشت و خرداد بارش‌های نرمالی خواهیم داشت، اما چنین اتفاقی رخ نداد و مجموع بارش‌های دریافتی تا بیست‌ویکم تیر حدود ۱۵۰ میلی‌متر شد که نسبت به دوره بلندمدت ۴۴ درصد کاهش دارد.

وی افزود: مجموع بارش‌های این حوضه در سال آبی جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۴ درصد کاهش دارد که می‌توان گفت سال آبی جاری دومین سال کم بارش در دوره آماری ۵۷ ساله است و از سوی دیگر در پنجمین سال خشک قرار گرفته است.

کاهش ۴۳ درصدی آورد سدهای کشور

سخنگوی صنعت آب خاطرنشان‌کرد: به‌دلیل کم بارشی‌های رخ داده، در مجموع آورد آبی سدها از ابتدای سال آبی جاری یعنی ابتدای مهر ۱۴۰۳ تا بیست‌ویکم تیر حدود ۲۲.۴ میلیارد متر مکعب بوده که نسبت به سال گذشته که ۳۹.۱۵ میلیارد متر مکعب بوده ۴۳ درصد عقب‌ماندگی داریم.

بزرگ‌زاده گفت: البته با مدیریت مخزن و مدیریت رهاسازی که انجام شد، حجم موجود آب در مخازن سدها اکنون حدود ۲۳.۶۷ میلیارد متر مکعب است که نسبت به سال گذشته که حدود ۳۲ میلیارد متر مکعب بوده ۲۶ درصد عقب ماندگی داریم؛ یعنی با وجود آنکه از نظر ورودی ۴۳ درصد عقب‌ماندگی داریم، اما از نظر حجم مخازن ۲۶ درصد عقب‌ماندگی داریم و این به‌دلیل مدیریت رهاسازی انجام شده است.

وی، درصد پرشدگی در کل کشور را حدود ۴۶ درصد اعلام کرد.

کاهش ذخایر در سدهای تهران و البرز

سخنگوی صنعت آب با ارائه آمار نگران‌کننده‌ای از وضعیت سدهای تأمین‌کننده آب تهران و البرز، ادامه داد: سد امیرکبیر (کرج) ۵۸ درصد کاهش نسبت به سال گذشته، سد لار ۳۴ درصد کاهش، سد طالقان ۳۲ درصد کاهش و ترکیب سدهای لتیان و ماملو، ۴۷ درصد کاهش را تجربه می‌کنند.

بزرگ‌زاده این آمار را نشانه‌ای از سال آبی بسیار سخت پیش‌رو دانست و افزود: از زمستان سال گذشته، بارها از طریق رسانه‌ها از مردم شریف استان‌های تهران، البرز و بخش‌هایی از قزوین که از این سدها تأمین آب می‌شوند، درخواست کردیم با مدیریت مصرف آب به ما کمک کنند.

مدیریت مصرف ناکافی بوده است / خطر کاهش رفاه آبی

وی هشدار داد: کاهش مصرف فعلی کفایت لازم را نداشته و بیم آن می‌رود که در صورت تداوم روند فعلی، رفاه آبی مردم به‌ویژه در مناطق تحت پوشش سدهای پنج‌گانه کاهش پیدا کند.

سخنگوی صنعت آب از همه شهروندان خواست با جدیت بیشتری مصرف آب را مدیریت کرده و وزارت نیرو را در افزایش تاب‌آوری منابع آبی یاری دهند تا از شرایط سخت‌تر احتمالی جلوگیری شود.



منبع:خبرگزاری سلامت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا