اخبار شهر > شهری

مدیریت تامین غذای شهروندان در شرایط بحران


همشهری – محمد سرابی: مدیریت شهری کلانشهرهای جهان با شناسایی نیازهای شهرنشینان و طرح‌هایی که برای مقابله با بحران پیش‌بینی کرده‌اند می‌توانند این دوران را پشت سربگذارند. شهرداری تهران در جریان ۱۲ روز حمله رژیم صهیونیستی با شبکه میادین میوه‌وتره‌بار و فروشگاه‌های شهروند بخشی از تامین مواد غذایی مورد نیاز شهروندان را به عهده گرفت. پایتخت ایران در طول این حملات با بحران تامین نیازهای شهروندان روبه‌رو نشد.

لبنان

گرانی، انفجار و بمباران

ساکنان شهر بیروت در چند سال گذشته دچار چند حادثه و بحران شدند. ابتدا مشکلات اقتصادی باعث دردسرهای زیادی برای آن‌ها شد و میزان مصرف مواد غذایی در میان خانواده‌های نیازمند کاهش پیدا کرد. کسب و کارهای شهری مرتبط با غذا از رونق افتاد و بسیاری از مردم تنها به سراغ ارزانترین غذاها می‌رفتند. شهرداری بیروت طرح‌هایی برای کمک به اقشار نیازمند اجرا کرد تا از فشار بحران اقتصادی بکاهد. انفجار بندر بیروت در سال ۲۰۲۰ حادثه بزرگی برای این شهر ۲.۵ میلیون نفری بود که بیشتر از ۲۰۰ نفر کشته و ۳۰۰ هزار نفر بی‌خانمان به جا گذاشت. شهرداری پس از این حادثه اقداماتی برای اسکان موقت بی‌خانمان‌ها اجرا کرد اما ادامه بحران اقتصادی کار را دشوار کرده بود. در پاییز سال گذشته دامنه عملیات طوفان الاقصی به لبنان هم کشیده شده بود و اسراییل شهر بیروت و مخصوصا منطقه ضاحیه را بمباران کرد که موجب آوارگی نزدیک ۱۰۰ هزار نفر شد. جمع زیادی از ساکنان جنگ‌زده بیروت در پارک‌ها یا ساحل دریا می‌خوابیدند و نیازمند حمایت مدیریت شهری بودند.

پخت عمده غذا

شهرداری با همکاری وزارت آموزش لبنان تعدادی از مدارس را به عنوان پناهگاه موقت آوارگان تعیین کرد. گروه‌های داوطلب مردمی هم به همکاری با شهرداری می‌پرداختند. مهمترین مساله تامین غذا بود. یکی از این گروه‌ها به نام ایستگاه ملت که بعد از انفجار بندر شکل گرفته بود تجربه‌هایی در تولید وعده‌های غذایی عمده برای پناهگاه‌های آوارگان داشت. شهرداری نیازهای غذایی هر پناهگاه را شناسایی و با کمک گروه‌های مردمی که اغلب دانشجویان بودند وعده‌های غذایی را در محلی جداگانه طبخ و به هر پناهگاه حمل ‌می‌کرد. آشپزخانه‌ها در پارکینگ‌های شهری برپا و غذای محلی با ترکیب برنج، لوبیا و بادمجان آماده ‌می‌شد.

شهرداری همچنین از مردم خواست که تشک یا پتوهای اضافی خود را به نیازمندان اهدا کنند. این لوازم جمع‌آوری و به آوارگانی که در مدارس بودند داده می‌شد.

مدیریت تامین غذای شهروندان در شرایط بحران

اکراین

مدیریت کامل شرایط جنگی

شهرداری ماریوپل در سال ۲۰۲۲ که جنگ در این منطقه به اوج خود رسیده بود، ‌ رسیدن کمک‌های غذایی به جنگ‌زده‌ها را برنامه‌ریزی و هدایت می‌کرد. آن‌هم در شرایطی که از طرف دولت مرکزی اکراین حمایت و کمکی دریافت نمی‌کرد. برخی سازمان‌های بین‌المللی اقلامی مانند مواد غذایی کنسرو شده را تا نزدیکی شهر حمل کرده بودند. برخی گروه‌های مردمی داخلی هم نان، سبزیجات و مواد غذایی خشک را آماده کرده بودند اما به دلیل شرایط جنگی، اطلاعات صحیحی از شرایط درون شهر وجود نداشت و رفت و آمد در آن برای کسانی که به منطقه آشنایی نداشتند ایمن نبود. فقط چند مسیر مشخص برای ورود وجود داشت و بعضی از مراکز تجمع بمباران شده و دیگر امن نبودند. شهردار و برخی کارکنان شهرداری ماریوپل که همچنان در این شهر باقی مانده بودند یک برنامه کمک رسانی به شهروندان را اجرا کردند که مهمترین مرحله آن رساندن غذا به ساکنان شهر بود.

نیازهای کامل پناهجویان

در نبود نهادهای دولتی، شهرداری سهمیه بنزین برای رفت و آمدهای ضروری درون شهر را پخش می‌کرد. بخشی از این بنزین برای روشن نگه‌داشتن موتورهای برق در پناهگاه‌های عمومی مورد استفاده قرار می‌گرفت. با سرد شدن هوا و رسیدن دما به زیر صفر، در بعضی از این پناهگاه‌های شرایط زندگی خیلی سخت شده بود. غذای روزانه شامل نان و سوپ بود و اداره‌کنندگان پناهگاه آب آشامیدنی را قبل از مصرف می‌جوشاندند تا باعث ایجاد بیماری نشود. با طولانی شدن جنگ، شهرداری ماریوپل توزیع اقلام بهداشتی، پوشک بچه و کیسه خواب را هم در پناهگاه‌ها انجام می‌داد. شهرداری ماریوپل در کنار همه این‌ها یک وظیفه دیگر هم به عهده گرفت و آن مذاکرات جنگی برای خروج بخشی از جمعیت از این بندر بود تا کسانی که می‌توانند شهر را از مسیرهای امن ترک کنند.



منبع:همشهری آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا